Samsun'da patronunu öldüren Onur Can Kaya'ya müebbet hapis cezası isteniyor

TAKİP ET

Geçtiğimiz yılın 7 Aralık'ında Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde meydana gelen olayda, 30 bin lira borcu olan işçi Onur Can Kaya (30), tartışma sırasında patronu Ümit Şahin'i (29) tabancayla başından vurarak öldürdü. Ardından cesedi ahşap bir sandığa koyarak boş bir araziye bıraktı.

Kaya hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kaya ifadesinde, "Ümit Şahin ile bir boğuşma yaşadım. Tam da bu esnada tabanca ateş aldı" dedi.

Olay, 19 Mayıs ilçesinde bir perde dükkanında gerçekleşti. Evli ve 2 çocuk babası olan Ümit Şahin, yanında çalışan Onur Can Kaya'ya 30 bin lira borç verdi. Ancak bir süre sonra borcunu ödeyemediği gerekçesiyle Şahin, Kaya'nın annesini ziyaret ederek senet imzalattı. Bu durum iş yerinde tartışmaya neden oldu. Tartışma büyüyünce Onur Can Kaya, Şahin'in arkasına geçerek tabancayla başına ateş etti ve ardından cesedini ahşap bir sandığa koyup vidalayarak kapattı. Cesedin kokması üzerine çevre esnafı sandığın kaldırılmasını istedi. Kaya, bir nakliyeci çağırarak Ümit Şahin'in cesedini bulunduğu sandığı 19 Mayıs ilçesindeki boş bir araziye bıraktı.

Vatandaşlar kötü kokuların yayıldığını fark ederek durumu polise bildirdi. 23 Aralık'ta olay yerine gelen ekipler, açtıkları sandıkta Ümit Şahin'in cansız bedeniyle karşılaştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, sandığı Onur Can Kaya'nın bıraktığı belirlendi. Cinayet şüphelisi Kaya, polisler tarafından olay yerinde gözetlenirken yakalandı ve gözaltına alındı. Kaya, emniyetteki ifadesinin ardından hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Onur Can Kaya hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, "ruhsatsız ateşli silahla mermileri satın alma veya bulundurma" ve "iş yerinde silahla yağma" suçlarından da 12 yıla kadar hapis cezaı isteniyor.

Samsun cinayet ölüm haberi