Saldırı planı yapan yabancı uyruklu DAEŞ'li saldırgan İstanbul'da yakalandı

TAKİP ET

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyon ile Türkiye'de saldırı planları yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu DAEŞ'li saldırgan polis ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bildirilen bilgiler kapsamında DAEŞ terör örgütü üyelerine yönelik operasyon için düğmeye bastı.

EVDE PEK ÇOK MATERYAL BULUNDU

Ekipler, örgütün yayın organları aracılığı ile ülkeye yönelik saldırı hazırlığında bulunan, özellikle turistlerin ve halkın yoğun olduğu alanlarda saldırı planlayan örgüt mensuplarına yönelik propaganda içerikli paylaşımlarda bulunan ve tehdit içerikli video çeken zanlılardan M.A kimliği tespit edildi.

Belirlenen adrese yönelik operasyon gerçekleştiren polis ekipler, M.A'yı kıs kıvrak yakaladı. Evde yapılan incelemede, DAEŞ’in sözde flama, bayrakları ve bunların yapımında kullanılmak için şablon, boya ve kalıplar ile M.A'nın hazırladığı "yalnız kurt" eyleminde kullanılmak üzere bıçak, keser gibi materyaller bulundu.

TURİSTLERE YÖNELİK SALDIRI PLANLIYORLARMIŞ

Dijital materyallerde yapılan arama sonucunda ise şüphelinin, eylem ve faaliyette bulunmak için yeni katılan bir zanlıya örgüte biat ettirdiğine dair video içeriği bulundu. Bulunan dokümanlardan, zanlıların ülkede bulunan yerli ve yabancı turistlere, turizm tesislerine yönelik saldırı planı arayışı içerisinde olduğu ifade edildi. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen M.A, çıkarıldığı ilk mahkeme tarafından tutuklandı.

 

terör saldırı plan