Salatalığın cilde faydaları! Salatalık maskesi tarifleri

TAKİP ET

Özellikle eski filmlerde gözlerine salatalık koyarak maske yapan kadınlar hafızamızda kazılı. Peki, sizce bunun bir nedeni olabilir mi? Evet cildi yenilemek için en çok tercih edilen bakım yöntemlerinden salatalık maskesi, geçmişten günümüze popülaritesini sürdürmesinin sebebi cilde sağladığı eşsiz faydalar…

Salatalığın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sivilcelere, siyah noktalar ve göz altı morluklarına çok iyi geliyor. Uzun yıllardır cilt bakımı denince akla gelen salatalığın faydalarını tekrar hatırlayalım. Haydi, salatalığın cilde faydalarına ve doğal maske tariflerine bir bakalım.

Salatalığın Cilde Faydaları

Son zamanlarda cildiniz canlılığını ve nemini kaybettiyse, salatalık maskesi ile kaybettiği her şeyi kazandırmanız mümkün. Uzmanlara göre salatalık, sıkılaştırıcı etkisi sayesinde ciltteki geniş gözeneklerin küçülmesini sağlıyor. C vitamini açısından da oldukça zengin olan salatalık, cildi daha genç ve canlı gösteriyor.
İçerisinde yer alan kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, C, E ve B vitamini sayesinde salatalığın cilde faydaları saymakla bitmez fakat gelin dikkatleri en çok çeken maddelere bir göz atalım.

Cilde Nem Verir

Salatalığın büyük bir kısmının su içermesi cildin ihtiyacı olan nemi doğal yoldan verir.  Bu vitamin dolu su, cildindeki pullanma ve kaşıntı üzerinde etki göstererek kuruluğu hafifletmede fayda sağlayabilir. Hem yenmesi hem de cilde maske yapılması son derece faydalıdır.

Ciltteki Ödemi Azaltır

Salatalık içerisinde bulunan askorbik ve kafeik asit maddeleri il ödemi indirmede ve şişliği azaltmada öne çıkıyor. Ayrıca sabahları ne kadar yorgun olursanız olun, göz çevrendeki şişliklere salatalık koymanız, şişleri indiriyor, gözleri rahatlatıyor ve güne daha iyi başlamanızı sağlıyor.

Lekeleri Azaltır

Salatalık, doğal cilt beyazlatma etkisi ile güneş lekelerinin ciltteki görünümünü azaltmada etkin rol oynuyor. Aynı zamanda salatalık maskesi, içerisindeki vitamin ve mineraller ile sivilce, cilt lekesi, göz altı morlukları ve kırışıklık gibi cilt sorunlarını azaltarak cilde sağlık veriyor.

 A Ve E Vitamini İçeriğiyle Cildin Genç Görünmesini Sağlıyor

Salatalık, içeriğindeki A vitamini ile hücrelerin yenilenmesine ve onarılmasına destek olurken, E vitamini ise cilde canlılık katarak, yaşlanma etkilerini azaltıyor. Hem tüketerek hem de maske kullanarak daha genç bir cilde kavuşabilirsiniz.

Yumuşacık Bir Cilt Sunar

Cilde dokunulduğunda yumuşaklık ve o kadifemsi his herkesin mutlu eder. Bu hazzı yaşamak için salatalıktan faydalanabilirsiniz. Cilde hem arınmış hem de kadifemsi yumuşaklık veren salatalık maskesi uygulamak bu mutluluğu yaşamanız için yeterli.

Salatalık Maskesi Tarifi Ve Uygulaması

Salatalık maskesi, uzun yıllardır kadınlar tarafından bilinen ve uygulanan doğal ve etkili bir cilt bakım maskesi yöntemidir. Salatalık içerisin, bol miktarda su ve vitamin içerir. Peki, cildin su ihtiyacını gideren ve sağlık salatalık maskesi tarifleri nasıl yapılır ve uygulanır?

Kuru Ciltler İçin Salatalık Maskesi Tarifi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı yoğurt
2 adet orta boy salatalık
Uygulaması: Rendelenmiş salatalığın için zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Cildinize uygulayıp yaklaşık 20 dakika sonra bol su ile yıkayın. Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Salatalık Maskesi Tarifi

Cildinizin aşırı yağlı olduğunu düşünüyorsanız bu maskeyi uygulayabilirsiniz.
2 Tatlı kaşığı salatalık suyu
 1 adet yumurta beyazı
 3 damla limon
Yarım tatlı kaşığı kil
Uygulaması: Tüm malzemeleri karıştırın ve cildinize uygulayın. Göz ve çevresine sürmemeye özen gösterin, haftada 2 kere bu salatalık maskesini uygulayabilirsiniz.

Kırışıklıklardan Kurtulmak İçin Salatalık Maskesi Tarifi

2 yemek kaşığı süt
1 adet salatalık.
Uygulama: Bir kâse içerisine 1 adet salatalığı soyduktan sonra rendeleyin, rende salatalığın içerisine 1 veya 2 yemek kaşığı süt ilave ederek karıştırın. Yaklaşık 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile temizleyin. Haftada iki kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.
 

salatalık faydaları