Sakarya'da Doğalgaz Patlaması Halkta Panik Yarattı

TAKİP ET

Sakarya'da sabah saatlerinde meydana gelen doğalgaz patlaması kentte korku ve paniğe yol açtı. Doğalgaz patlaması Arifiye ilçesine bağlı Çaybaşı Değirmendere mevkii civarındaki doğalgaz hattında oldu.

Sakarya’da sabah saatlerinde meydana gelen doğalgaz patlaması kentte korku ve paniğe yol açtı. Doğalgaz patlaması Arifiye ilçesine bağlı Çaybaşı Değirmendere mevkii civarındaki doğalgaz hattında oldu. Patlama sonucunda meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınabildi.

Doğalgaz patlamasına ilişkin açıklama yapan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, patlamanın heyelan neticesinde meydana gelen doğalgaz sızıntısından olabileceğini belirtti. Sakarya Valisi Nayir, doğalgaz patlaması neticesinde can ve mal kaybı yaşanmadığınıda söyledi. Patlama sonrasında açıklamada bulunan BOTAŞ yetkilileri ise tüm tedbirlerin alındığını ve patlama nedeniyle gaz kesintisine gidilmeyeceğini belirttiler.

Patlama sonucunda oluşan alev topu kentin her tarafından görüldü. Doğalgaz patlaması Bozüyük – Adapazarı ana dağıtım hattında meydana geldi. Patlama sonrasında doğalgaz ve itfaiye ekipleri tarafından gerekli tüm tedbirler alındı.

Kemaliye köyünde ikamet eden bir görgü tanığı ise “Biz, ilk başta deprem olduğunu düşündük. Ancak sonradan doğalgaz patlaması olduğunu anladık. Patlama sonrasında başlayan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.” şeklinde konuştu.    

Sakarya doğalgaz patlama BOTAŞ