Sakarya'da Aquapark'ta Dehşet! Havuzda Elektrik Akımına Kapılan 5 Kişi Hayatını Kaybetti!

TAKİP ET

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bulunan bir quaparkın havuzunda meydana gelen elektrik kaçağı can aldı. Havuzda elektrik akımına kapılan 3'ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bulunan bir quaparkın havuzunda meydana gelen elektrik kaçağı can aldı. Havuzda elektrik akımına kapılan 3’ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. 

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşanan olay şok etkisi yarattı. İhmal mi, kaza mı, cinayet mi sorularını akıllara getiren olayda, su parkındaki havuzda elektrik kaçağı meydana geldi. Bu sırada havuzda yüzen Gökay Yıldırım, Nurullah Ünlütürk ve Mert Kalıç adlı 3 çocuk elektrik akımına kapıldı. Suda çırpınan çocukları kurtarmak için İşletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya da suya atlayınca felaket yaşandı. 

ÇOCUKLARI KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜLER
Akıma kapılan 5 kişiyi gören görevliler hemen elektriği kesti. Ancak, havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapıldı. Kendilerini geri çekmeyi başaran iki kişi kurtuldu. 5 kişi ağır yaralı olarak 112 sağlık ekipleri tarafından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

YAPILAN MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADILAR 
5 kişinin olay yerinde kalplerinin durduğu belirlenirken, sağlık ekipleri onları hayata döndürmek için uzun süre kalp masajı yaptı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen Havuzda akıma kapılan 3 çocuk da dahil 5 kişi hayatını kaybetti.

KAÇAK AKIM RÖLESİ OLMADIĞI İÇİN YAŞANDI
Olayın ardından jandarma ekipleri gelerek inceleme yaptı. Ekipler işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığını tespit etti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekiplerinin incelemeleri devam ediyor. 

 

sakarya akyazı aquapark havuz elektrik akımı son dakika