Sahte pasaportla organ nakli yaptırmaya çalışan 3 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Bursa'da, sahte pasaportlar kullanarak organ nakli yapmak isteyen İsrail ve Suriye vatandaşı 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

İsrail vatandaşı 36 yaşındaki Y.K., kendisini 29 yaşındaki S.K.'nin kardeşi olarak tanıtarak hastaneye başvurdu ve S.K.'nin böbreğinin birini kendisine vereceğini iddia etti. Durumdan şüphelenen doktorlar, polise haber verdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri tarafından yapılan incelemede, İsrail uyruklu 2 kişinin gerçekte akrabalık bağı olmadığı, sahte pasaport ve belgeler düzenleyerek kendilerini kardeş gibi gösterdikleri tespit edildi. Polis, soruşturmayı genişleterek, donör olarak kendisini tanıtan S.K. yerine Suriye uyruklu İ.E.T. isimli bir kişinin böbreğini vermeye başvurduğunu ortaya çıkardı. Üç şüpheli gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgulamalarda, İsrail uyruklu iki kişinin yasa dışı yollarla böbrek nakli yapmak için Suriye vatandaşı A.A.'ya (30) toplamda 40 bin dolar ödeme yaptığı bilgisine ulaşıldı. Bu bilginin üzerine A.A.'nın adresi tespit edilerek evinde gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, organ nakliyle ilgili yazışmaların bulunduğu Arapça ve İbranice dilinde yazıların yer aldığı bir ajanda ve not kağıtları ele geçirildi.

Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen A.A., Y.K. ve S.K. tutuklandı, İ.E.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa organ nakli tutuklama