Sahte fizyoterapistin tedavi ettiği hastanın belden aşağısı tutmaz oldu! 'Ağır depresyon geçirdim'

TAKİP ET

Kendisini fizyoterapist olarak belirten G.K., belini müdahale ettiği Rahman E.'nin fıtığını patlattı. Tedavi yetkisi olmadığı halde işlemler yapan sahte fizyoterapiste 5 yıl hapis talebi ile dava açıldı. 

Bursa'da ikamet eden ve bir otomotiv şirketinde görev alan 35 yaşındaki Rahman E., gördüğü tedavilere rağmen bel fıtığı şikâyetleri devam edince Facebook'ta kendini fizyoterapist olarak belirten G.K.'den yardım istedi. 

 2020 yılının Kasım ayında G.K.'nın İstanbul Kadıköy'deki sahte muayenehanesine gelen Rahman E., bir hafta ara ile 4 seans satın aldı. Her seans için ise 600 TL ödedi. Yurtdışında eğitim aldığını ifade eden G.K., Rahman E.'nin beline müdahalede bulundu. 

Bu esnada fıtığı patlayan adamın fıtık içindeki sıvı omurilik sinirlerine baskı gerçekleştirdi. Bursa'ya geri dönen Rahman E.'nin belden aşağısı felç oldu. Apar topar ameliyata alınan Rahman E., ameliyata rağmen sağlığına tekrar kavuşamadı. 

BELİNDEN AŞAĞISI UYUŞUK, İŞİNDEN OLDU 

Savcılığa giderek şikayette bulunan Rahman E., "7 ay rapor aldım, işe gidemedim. 8 yıllık işimden oldum. Kredilerimi ödeyemedim, geçimimi sağlayamadım. Ağır depresyon geçirdim. Yanlış uygulama sonucu belimden aşağı uyuşuklukla yaşamak zorunda kaldım. G.K. 'Özür dilerim, maddi ve manevi arkandayım' dedi ancak bir daha aramadı" ifadelerini kullandı. 

Emniyette ifadesi alınan G.K. ise Uzakdoğu'da masaj eğitimi aldığını ve terapistlik olduğu, uygulamaları ile pek çok sayıda kişinin rahata erdiğini ifade ederek suçlamaları yalanladı. 

Tedavi merkezini kapatılan G.K.'nın tedavi yetkisinin ise olmadığı ifade edildi. Diploması olmadığı halde tedavi gerçekleştiren G.K. hakkında 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. 

Bursa sahte fizyoterapist yanlış tedavi