'Sahte doktor' olayında yeni gelişme: Özkiraz'ın diğer hedefi Ankara Şehir Hastanesiymiş

TAKİP ET

Sahte doktor olarak gündeme düşen Ayşe Özkiraz'ın hastane ortamındaki yeni fotoğrafları ortaya çıktı. Özkiraz'ın bir sonraki hedefinin ise Ankara Şehir Hastanesi olduğu ifade edildi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde doktor olarak görev alan sahte doktorun hastanedeki yeni fotoğrafları ortaya çıktı. Sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın ameliyatlara katıldığı ve ameliyata girmeden önce hastane personelince giydirildiği kameralara yansıdı.

Özkiraz’a hastanede çalışanları tarafından doğum günü kutlaması gerçekleştirildi, boynunda yaka kartında ise hastane acili önünde gece nöbetleri tuttuğu ima eden fotoğraflar görüldü.

Olayın ardından ortaya çıkan yeni gelişmelere göre, sahte doktorun Çerkezköy Devlet Hastanesi'nden sonraki yeni bir hedefinin olduğu ortaya çıktı. Sahte doktor Özkiraz'ın yeni hedefinin ise Ankara Şehir Hastanesi olduğu tespit edildi.

İHA'nın yapmış olduğu habere göre Özkiraz'ın, gitmeye hazırlandığı Ankara Şehir Hastanesi'nde inandırıcılığını sağlamak için, gitmeden önce Çerkezköy’de sahte kaşe, kimlik kartları düzenlediği ve ameliyat başında ise video çektiği belirtildi.

SAHTELİĞE SAHTELİKLE BAŞLAMIŞ

Özkiraz, sahte TUS sonuç belgesi hazırlayarak Temel Tıp Bilimleri testinde 115 doğru 5 yanlış yaptığı Klinik Tıp Bilimleri testinde 107 doğru, 12 yanlışla üstün başarı elde etmiş olarak kendini göstermeye çalıştı.

Çerkezköy Adliyesi'nde mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edilen Ayşe Özkiraz’ın, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafındna hazırlanan iddianamede "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar, "özel belgede sahtecilik" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar ve "yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar olmak 13 yıla kadar hapis cezası talebi ile yargılanıyor.

 

sahte doktor ankara hastane