Sahte Avukat Eşini de 'Avukatım' Diye Kandırmış!

TAKİP ET

Antalya'da 12 yıldır sahte evraklarla birlikte sahte avukatlık yapan şahsın eşinin de durumdan haberdar olmadığı pek çok mağdurun sahte avukat sayesinde dolandırıldığı öğrenildi.

Antalya'da ilginç bir olay meydana geldi. Gelen birtakım şikayetler üzerine Mehmet Öztürk isimli şahsın bir süredir sahte belgelerle birlikte sahte avukatlık yaptığı ve insanları dolandırdığı ortaya çıkmıştı. Gelen ihbarların artması üzerine polis harekete geçti.Sahte belgelerle açmış olduğu bürosuna polis tarafından baskın yapıldı ve şahsın gözaltına alındığı öğrenildi. 

Büroda yapılan incelemeler sonrasında Mehmet Öztürk adına düzenlenmiş olan bir avukatlık kimlik kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, avukatlık cübbesi, ve avukatlık cübbesi ile çekilmiş fotoğraflarına rastlandı. Bir avukat adına yapılan kayıtlarda şikayetçi sıfatı ile gelen kişi kendisinin 12 yıldır taraf olmadığı davalar hakkında tebligat aldığı belirlendi.

EŞİNİ DE KANDIRMIŞ!

Hakkında şimdiye kadar 12 ayrı dolandırıcılık suçundan dolayı arama kararının çıkarıldığı tespit edildi. Kurmuş olduğu sahte avukatlık bürosunda her şeyden habersiz birlikte çalıştığı diğer avukatlarında mağdur olduğu belirlendi. Ancak Mehmet Öztürk ifadesi sırasında çalıştığı avukatlara gerçek avukat olmadığını söylediğini iddia etti. 

Bir süredir imam nikahlı olarak yaşadığı yabancı uyruklu eşinin de durumdan haberdar olmadığı ifadesinde ortaya çıktı. 7 aylık bebekleri olan çiftin arasındaki anlaşmazlık büyük şaşkınlığa sebep oldu. Ancak sanık olan Mehmet Öztürk savunmasında eşinin durumu bildiğini ve kendisine detaylı olarak anlattığını iddia etti. İlginç olay hakkında soruşturma devam ediyor. 

avukat antalya sahte avukat