Sahte araç muayene sitesi açarak 20 milyon TL dolandırdılar

TAKİP ET

Sahte internet sitesi ve çağrı merkezi kurarak kendilerine ulaşan vatandaşlara 'araç muayene randevu bedeli' adı altında 20 milyon TL dolandırdığı öne sürülen 20 şüpheli ekiplerce yakalandı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, araç muayene şirketinin kurumsa sitesinin taklit ederek dolandırıcılık yapan bir grubun randevu hizmeti adı altında ücret aldığı ve pek çok sayıda vatandaşı dolandırdığı tespit etti.

Bunun ardından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, olaya ilişkin özel bir ekip kuruldu. İki ay boyunca teknik ve fiziki takip edilen çete yeteri kadar delil elde edilmesi üzerine, düğmeye basıldı. Belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan şirket yetkilisi Nazlı A. ve Ferhat Y ile birlikte 18 şüpheli yakalandı.

Evlerde yapılan aramalar ile, 100 bin TL değerinde ziynet eşyası, 40 bin TL, 4 bin euro, 3 bin dolar ve pek çok fatura bulundu. Zanlılar, emniyete sevk etti.

SAHTE ÇAĞRI MERKEZİ VE İNTERNET SİTESI KURMUŞLAR

Açılan sahte internet sitesinin ön sırada görüntülenebilmesi üzere ve dikkat çekmesi için ilan alınarak görünürlüğünün yükseltikleri tespit etti. Zanlılar kurumsal firma görünümü vermek için çağrı merkezi kurdukları ve arayan kişilerin 'araç muayene randevu bedeli' olarak 20 milyon TL aldıkları iddia edildi. Öte yandan suç örgütü üyelerinin polis takibininden kaçmak için çok sayıda kişiye ait IBAN ve telefonları kullandıkları belirlendi. Vatandaşların, otomobillerini muayene istasyonlarına getirdiklerinde dolandırıldıklarını fark etti.

araç muayene internet sitesi