Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayıları arttı mı?

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak aktarılan koronavirüs tablosuna göre, son 24 saat içinde ne yazık ki 17 vatandaşımız daha hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak aktarılan koronavirüs tablosuna göre, son 24 saat içinde ne yazık ki 17 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Bugün yapılan 42.986 test sonucunda 937 yeni vaka tespit edilirken şimdiye kadar yapılan toplam test sayısı 4.489.360’a çıktı.

Toplam Vaka Sayısı 

Bakanlığın bugün paylaştığı verilere göre, son 24 saat içinde yapılan 42.986 test sonucunda 937 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Eklenen son rakamlarla birlikte toplam vaka sayısı 224.252’ye yükseldi.

Toplam Vefat Sayısı

Bugün koronavirüs salgını sebebiyle ne yazık ki 17 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Ülkemizdeki toplam vefat sayısı 5.580’e çıktı.

Toplam İyileşen Hasta Sayısı

Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı bugün 1.009 arttı ve toplam iyileşen hasta sayısı 207.374’e yükseldi.


Toplam Yoğun Bakım ve Entübe Hasta Sayısı

Ülkemizde koronavirüs sebebiyle yoğun bakım tedavisi gören toplam hasta sayısı 1.248 olarak açıklanırken toplam entübe hasta sayısı ise 379 olarak aktarıldı.

Vaka Sayıları Arttı Mı?

Bugün Sağlık Bakanlığı tarafından aktarılan yeni koronavirüs tablosuna göre vaka sayısında düne göre bir artış yaşandı. Dün ülkemizde 913 olan vaka sayısı bugün 24 artarak 937’ye çıktı.


Toplam Test Sayısı 4,5 Milyona Yaklaştı

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya hesabından günlük verileri paylaştı ve toplam test sayısının 4,5 milyona ulaştığını aktardı. İyileşen hasta sayısı ile yeni vaka sayısı arasındaki farkın düne göre azaldığını söyleyen Bakan Koca, yoğun bakım ve entübe hasta sayısının erken tanı, kronik hastalık, yaş ve benzeri durumlara göre düşüş ve yükseliş gösterdiğine vurgu yaptı.
 

koronavirüs vaka