Sağlık Bakanı'ndan Açıklama! Katliamda Yaralanan Filistinliler Türkiye'ye Getirilecek

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İsrail'in dün Gazze'de yaptığı katliamda yaralanan Filistinlilerin Türkiye'ye getirileceğini duyurdu. Demircan, yaralıların ilk olarak Ankara'da kabul edileceğini ve yaralıların durumlarına göre hastanelerin hazır olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İsrail’in dün Gazze’de yaptığı katliamda yaralanan Filistinlilerin Türkiye’ye getirileceğini duyurdu. Demircan, yaralıların ilk olarak Ankara’da kabul edileceğini ve yaralıların durumlarına göre hastanelerin hazır olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan son yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam sonrasında yaralanan Filistinlilerin Ankara’da karşılanacağını aktardı. Gazze’de yeterli ilaç ve malzeme olmadığını belirten Demircan, yaralıların çok büyük bir risk altında olduğunu dile getirdi. 

‘TÜRKİYE OLARAK İLK ANDAN İTİBAREN HER TÜRLÜ HAZIRLIĞI YAPTIK’

Türkiye’nin ilk andan itibaren hazırlığını yaptığını belirten Ahmet Demircan, bölgedeki yaralılara ulaşmak için her türlü tedbirinde alındığını duyurdu. Konuyla ilgili görüşmelerin olumlu sonuç vermesinin hemen ardından Gazze’deki yaralıların Türkiye’ye getirilmesi için düğmeye basacaklarını söyledi.

‘AĞIR YARALILAR TÜRKİYE’TE GETİRİLECEK’

AFAD ve Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan çalışmaya değinene Demircan, Gazze’de zor durumda olan yaralıların Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili hava köprüsünü oluşturmak için hazırlıkların yapıldığını ve şu an bekleme aşamasında olunduğunu söyledi. Durumun ‘Gelin alın’ noktasına geldiğinde ağır yaralı olanların Türkiye’ye hemen naklinin gerçekleştirileceğini belirtti.

YARALILAR ANKARA’YA GETİRİLECEK

Gazze’den gelecek olan yaralıların ilk olarak Ankara’da kabul edileceğini söyleyen Sağlık Bakanı Ahmet , daha sonra duruma göre değişiklikler yapılacağını belirtti. Öte yandan gelecek olan yaralılar için hastanelerdeki tüm hazırlıkların tamamlandığı ve bekleme aşamasının devam ettiği aktarıldı.

 

Son dakika Sağlık bakanı Ahmet Demircan Gazze Yaralılar Türkiye