Sağlık Bakanı devletin zarara uğratıldığı iddiasına sert çıktı

TAKİP ET

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından ortaya atılan devletin 100 milyon lira zarara uğratıldığına dair iddiaya meclis kürsüsünden yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu iddialara sert çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir tarafından ortaya atılan devletin 100 milyon lira zarara uğratıldığına dair iddiaya meclis kürsüsünden yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu iddialara sert çıktı. Satın alınan kitlerin fiyatını 9.8 liraya kadar düşürdüklerini söyleyen Bakan Koca, ‘Bu iddialarda bulunan arkadaşımız buradaysa gözlerini görmek ve yüzünü görmek istiyorum’ dedi. 

Devletin Zarara Uğratıldığı İddiaları Kızdırdı

2021 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in devletin 100 milyon lira zarara uğratıldığı, Kovid-19 kitleri ve e-nabız sisteminin bakan yardımcısıyla bağlantılı bir şirket tarafından yapıldığı yönündeki iddialara meclis kürsüsünden yanıt verdi. Söz konusu iddialara oldukça sinirlendiği görülen Sağlık Bakanı’nın konuşması esnasında sık sık kürsüye vurduğu görüldü. 


Test Kiti Açıklaması

Toplamda 6 firma ile girilen koronavirüs test kiti ihalesi ve süreçle ilgili bilgi veren Koca, Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye için geliştirilen kit noktasında 20 tane Dünya Sağlık Örgütü sitesinde kabul edilebilirliği olan kit söz konusu olduğunu ve bunlardan bir tanesinin de Türkiye’de olduğunu belirtti. Ülkemizin ilk olarak bir kiti 8.75 dolar vererek almaya başladığını ve bu kitin yerlileştirildiğini aktardı. Söz konusu kitin yerlileştirildikten sonra 32 liraya alınmaya başlandığını, aradan geçen bir iki ayın ardından yeni uygunluk alan firmalar olduğunu ve toplam 12 tane kit üretilen dönemler olduğunu ifade ederken daha sonra ihaleye çıkıldığını ve 6 firmanın ihaleye girdiğini bunun ardından da kitin 9.8 liraya düştüğünü belirterek ‘1.7 milyon kit fiyatını 9.8 liraya çekeceksiniz dedik’ ifadelerini kullandı.



 

sağlık bakanı meclis chp test kiti