Sağanak Yağış Edirneyi Esir Aldı! Araçlar ve Evler Sular Altında

TAKİP ET

Edirne'de dün gece saatlerinden itibaren devam etmekte olan yağış araçları ve evleri esir aldı. Metrekareye 50 kilometre yağış düştüğü öğrenilirken cadde ve sokakların göle döndüğü ve birçok evin su baskınına maruz kaldığı öğrenildi.

Edirne’de dün gece saatlerinden itibaren devam etmekte olan yağış araçları ve evleri esir aldı. Metrekareye 50 kilometre yağış düştüğü öğrenilirken cadde ve sokakların göle döndüğü ve birçok evin su baskınına maruz kaldığı öğrenildi.

Meteoroloji ve AKOM’dan gelen yağış uyarıları sonrasında dün gece saatlerinden beri Edirne’de devam etmekte olan yağışın cadde ve sokakları göle çevirdiği öğrenildi. Edirne’de yağışın etkisini devam ettirdiği belirtildi.

YOLLAR YAĞIŞ NEDENİYLE KAPANDI

Dün geceden beri aralıksız şekilde devam etmekte olan sağanak yağışın Edirne’deki çok sayıda sokak ve caddeleri göle döndürdüğü ve yağış nedeniyle yolların kapandığı öğrenildi. Vatandaşların yağış nedeniyle büyük zorluk yaşadığı öğrenilirken günlük yaşamın olumsuz etkilendiği öğrenildi. Cadde ve sokakların göle döndüğü görülürken bazı araçların biriken suların içinde girerek yolda kaldığı görüldü. Aracın içinde mahsur kalan sürücülerin imdadına itfaiye ekiplerinin yetiştiği öğrenildi. 

EVLERİN İÇİNİ SU BASTI

Yağış nedeniyle giriş katta yer alan evlerin içini su bastığı öğrenilirken su baskınları nedeniyle Edirne Belediye ekiplerinin çalışma başlattığı çoğu evdeki eşyaların su baskınları nedeniyle kullanılamayacak hale geldiği öğrenildi. Şehre metrekareye son 24 saat içinde 50 kilo yağış düştüğü tespit edildi. Edirne’de hava sıcaklığının 9 dereceye kadar indiği belirlendi. Meteoroloji verilerine göre Edirne’deki yağışların Salı gününe kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi.

 

Edirne Yağış Sağanak yağış Edirnede yağış ne kadar sürecek Meteoroloji AKOM Edirnede su baskını