Sadece Uyuyarak 100 Bin TL Kazanmaya Ne Dersiniz?

TAKİP ET

Amerikan Uzay ve Havacılık dairesi yapan yer çekiminin sağlığa olan etkilerinin güncellenecek bir araştırma için 18500 dolar Yani yaklaşık 100.000 Türk lirası ücretle 24 gönüllü arıyor.

Söz konusu gönüllüler 2 ay boyunca sadece bir odada yatacak ve başka hiçbir şey yapmayacak. NASA tarafından yapılacak olan araştırmaya yaşları 24 ile 55 arasında değişen 12 kadın ve 12 erkek seçilecek. NASA'nın Avrupa Uzay Ajansı ile birlikte gerçekleştireceği bu araştırmak öndeki Alman Uzay ve Havacılık merkezinde yapılacak.
Deneyin Eylül'de başlaması planlanırken 24 mayısa kadar başvurular kabul edilecek. Aynı zamanda başvuru yapacak adayların Almanca bilmesi şartı aranıyor. Seçilecek olan adaylar yemek yemek dahil olmak üzere her şeyi yaparak yapacak.
Kişilerin odada Televizyon izleyebilecekleri Ne kitap okuyabilecekleri söyleyen NASA uzmanları sıkılmamaları için kendilerine bir hobi bulmaları tavsiyesinde bulundu. Araştırma için seçilecek olan kişiler merkezde alışma ve Rehabilitasyon devreleri dahil toplam 89 gün geçirecek.
 seçilecek olan gönüllüler uzay mekiğindeki Astronotlar gibi aşağı doğru 6 derece eğimli olan yatakta ayakları baş hizasında biraz yukarı olacak şekilde 60 gün yatacak. Iki gruba ayrılacak olan Gönüllülerden bir grubu yapay Yerçekimi odasında benzer bir odada yapılacak deftere tabi tutulacak.
Testler gönüllülerin santrifüj odasında yatarken 30 kez döndürülmesini de kapsıyor. Araştırma boyunca hastaların ihraç yetenekleri denge ka güçleri, kalp ve damar fonksiyonları kontrol edilecek. Santrifüj testine tabi tutulan kişilerin sonuçları diğer odadaki kişilerle karşılaştırılacak. 

son dakika nasa araştırma son dakika haberi