Sabancı'nın ilk çeyrek karı 641milyon TL oldu

TAKİP ET

Sabancı Holding 01 Ocak -31 Mart 2016 dönemini kapsayan ilk çeyrek kârını açıkladı. Buna göre Sabancı ilk çeyrekte 641 milyonTL net kâr yazdı.

Barselona’da Sabancı Holding'in ilk çeyrek kâr rakamıyla ilgili basın toplantısında Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul,"2016 yılının ilk üç ayında Sanayi ve Enerji iş kollarımızda oldukça başarılı işlere imza attık. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Sabancı Holding olarak hedefimiz; hem karlılığı artırmak hem de sağlıklı büyümemizi önümüzdeki dönemde de hızlandırarak sürdürmektir. Bu şekilde Sabancı Topluluğu olarak ülkemizin geleceğine daha fazla katkıda bulunacağımıza inanıyoruz" dedi. Sabancı Holding'in satışları geçen yıla göre  yüzde 23 artarak 8 milyar 260 milyon TL oldu. Sabancı Holding’in 01 Ocak-31 Mart dönemindeki net kârı ise 641 milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam varlıkları 72 milyar 517 milyon TL ulaşan Holding'in  toplam konsolide özkaynakları ise 21 milyar 176 milyon TL ‘ye ulaştı. Akbank'ın aktifleri yüzde 11 büyüdü Zafer Kurtul , Akbank’ın aktiflerinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 büyüdüğünü ve 259 milyar TL’nin üzerine çıktığı belirtti. 5 yıldır üst üste Türkiye'nin En Değerli Marka Bankası seçilen Akbank'ın yerinin çok sağlam olduğunu sözlerine ekleyen Kurtul; Holding'in enerji alanında ise Enerjisa'nın elektrik fiyatlarındaki arz fazlalığı nedeniyle oluşan yüzde 17'lik düşüşe rağmen  Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr'ını  ( FAVÖK ) yüzde 28 arttırarak 576 milyon TL'ye çıkardığını bildirdi. Sanayi grubunda Kordsa Global kârını rekor seviyeye taşıyarak  yüzde 27 ciro büyümesi ve yüzde 72 FAVÖK artışı yaşadı. Çimento tarafında satışların ve net kârlılığın yüzde 9 arttığını  belirten Zafer Kurtul; Afyon Çimento'nun yeni fabrikasını bu sene sonunda açacaklarını belirtti. Perakendede 2016 yılı büyümenin karlılığa yansıma yılı Perakende tarafta  Carrefoursa için konuşmak gerekirse 2015 yılının satınalmalar ve mağaza açılışlarıyla beraber hızlı bir büyüme ile geçtiğini söyleyen Kurtul, 2016'nın bu büyümenin kârlılığa yansıma ve optimizasyonun gerçekleştirilme yılı olduğunu ifade etti. Teknosa'nın pazarında lider konumunda olduğunu ve mağazalardaki satışların yüzde 20 arttığını kaydederek e-ticaret tarafında teknosa.com'un ilk 3 aydaki büyümesinin yüzde 49'lara ulaştığını sözlerine ekledi.  Bireysel emeklilikte sektörün lideri Avivasa 2016 yılı ilk çeyrek sonunda Avivasa'nın,   BES fon büyüklüğünde üzde 31 büyümeyle 10 milyar TL’yi aştığını ve sektörde liderliğini devam ettirdiğini söyleyen Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Aksigorta'da kârlılığı yüksek ürünlere odaklandıklarını belirtti. ( İHA )

Sabancı bilanço Sabancı Holding Sabancı Holding CEO Sabancı Holding ilk çeyrek karı Sabancı ilk çeyrek bilanço Zafer Kurtul