Sabancı Suikastı Davasında Flaş Gelişme! Mahkemeden 21 Yıl Sonra Gelen Karar!

TAKİP ET

Gelen bilgilere göre Sabancı suikastı faili terör örgütü DHKP-c üyesi olan İsmail Akkol hakkında mahkeme 21 sonra kararını açıkladı. 21 yıl sonra gelen kararla İsmail Akkol ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Gelen bilgilere göre Sabancı suikastı faili terör örgütü DHKP-c üyesi olan İsmail Akkol hakkında mahkeme 21 sonra kararını açıkladı. 21 yıl sonra gelen kararla İsmail Akkol ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

Sabancı suikastı sonrasında açılan davanın tutuklu sanığı İsmail Akkol, eski TCK’da yer alan, "Türkiye Cumhuriyeti Teşkilatı Esasiye Kanununun  tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül  etmiş olan Büyük Millet Meclisini iskata veya vazifesini yapmaktan men'e cebren  teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Akkol  ile avukatları Ebru Timtik ve Özgür Yılmaz katıldı. Firari sanık Fehriye Erdal'ın  yakalamasının gerçekleşmediği belirtilen duruşmada, müdahil Sabancı ailesini ise  avukat Vehbi Kahveci temsil etti.  Duruşmada söz alan sanık Akkol'un yazılı ifadesini okumasının  ardından, beyanı sorulan Akkol'un avukatı Özgür Yılmaz, müvekkilinin adil  yargılandığına inanmadığını belirterek, yeniden yargılanma taleplerinin  reddedildiğini ancak aynı kapsamda yargılanan Salih Mirzabeyoğlu'nun yeniden  yargılanmasına karar verildiğini söyledi.

 Müvekkilinin tek kişilik hücrede tutulduğunu anlatan Yılmaz, "Mahkeme  aslında idam cezası veriyormuş gibi düşünmeli. Çünkü ölene kadar ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezasının bir farkı yok." dedi. Yılmaz, müvekkilinin beraatine karar verilmesini, beraat verilmemesi  durumunda ise iyi hal indirimi uygulanmasını talep etti. Davanın karara bağlanacağı belirtilerek son sözü sorulan Akkol da  "Önünüzdeki dosyada delil durumuna bakarak hakkımda beraat kararı uygulamanız  gerektiğini göreceksiniz ama beraat kararı veremeyeceksiniz. Çünkü böyle kararlar  veren hakimler görevden alınıyorlar. Ben sadece beraatimi istiyorum." İfadelerinde bulundu.

FAHRİYE ERDAL’IN DOSYASI AYRILDI

Davayı karara bağlamış olan mahkeme heyeti, söz konusu sanığın suçunun silahlı terör örgütü DHKP\C’nin amaçlarına uygun olarak gerçekleştirdiği suçlardan olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti sanık Akkol için, 
 "Türkiye Cumhuriyeti Teşkilatı Esasiye  Kanununun tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile  teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini iskata veya vazifesini yapmaktan men'e  cebren teşebbüs etmek (Anasayal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs  etmek)" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına oy  birliğiyle karar verdi. Sanık lehine cezayı hafifletecek takdiri bir indirim nedeni olmadığını  aktaran heyet, sanığın eski TCK'nın 59. maddesinde yer bulan indirimlerden  yararlanmamasını da karara bağladı. Davanın firari sanıklarından Fehriye Erdal'ın henüz savunmasının  alınmadığı ve hakkında çıkarılan kırmızı bültene uygun yakalama emrinin henüz  infaz edilmediğini kaydeden heyet, hakkındaki dava tamamlanmadığı için Erdal'ın  dosyasının ayrılarak başka bir esasa kaydedilmesini de kararlaştırdı.” ifadelerinde bulundu.

 

sabancı suikastı 21 yıl karar verildi mahkeme heyeti ismail akkol