Sabaha Karşı "Sarıyer" Operasyonu

TAKİP ET

Sarıyer'in Fatih Sultan Mehmet ve Baltalimanı mahallelerinde sabaha karşı eş zamanlı olarak törer operasyonu düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabaha karşı Sarıyer'in Fatih Sultan Mehmet ve Baltalimanı mahallelerinde sabahın ilk saatlerinde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlara Özel Harekat Tim'leri ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi. Polisin operasyon süresince geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Tespit adreslere düzenlenen baskınlarda şüpheli kişiler göz altına alındı. Bazı adreslerin bulunduğu sokak girişleri barikatlarla kapatıldı. Barikatların açılması zırhlı polis araçlarıyla yapıldı ve belirlenen adreslerde detaylı aramalar yapıldı.

MERSİN'DE SABAHA KARŞI OPERASYON

Mersin'in Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Akdeniz ilçesinin Kazanlı Mahallesi'nde operasyon düzenledi. DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda şüpheli görülen 39 kişi gözaltına alındı. Örgütsel toplantılar için farklı illerden gelip sahil kısmında çadırlarda kaldığı bildirilen 39 kişi, polis ekipleri tarafından önce sağlık kontrolüne, ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.