Saadet Partisi: İttifak İhtimali Yok

TAKİP ET

Son günlerde AKP ile ittifak yapacağı konuşulan Saadet Partisi'nden flaş açıklama geldi. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk yaptığı açıklamada 'Bu ihtimal bizim için bitmiştir' dedi.

AlJazeera Türk’ten Didem Özel Tümer’e konuşan Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, bir süredir AKP ile ittifak görüşmeleri yaptıklarını ve AKP'li yetkililerle bugün son kez bir araya geldiklerini belirterek ittifak ihtimalinin sona erdiğini söyledi. TALEPLERİMİZ KABUL EDİLMEDİ Meclis'te grup kurmak için gerekli olan 20 milletvekili şartının AKP tarafından kabul edilmediğini belirten Asiltürk, “Bugünkü konuşmanın başında 15-20 gün önce söylediğimiz şarta uygun davranamayacaklarını söylediler. Bizim için bitmiştir. Artık görüşmeye değer bir şey yoktur. Bizim derdimiz 10-15 milletvekilini Meclis’e sokmak değil, Meclis çalışmalarında etkili olmaktı. Onlar bunu kabul etmeyince bitti. Allah selamet versin dedik” diye konuştu. GÖRÜŞMELER BİR SÜREDİR DEVAM EDİYORDU AKP cephesi, Saadet Partisi ile ittifak görüşmeleri için bir açıklama yapmamıştı ancak Saadet Partisi yetkilileri ittifak görüşmelerini doğruladı.

1 Kasım seçimleri AKP akp saadet partisi ile ittifak yapacak akp ve saadet ittifakı erken seçim Saadet Partisi saadet partisi-akp ittifak