Rusya'yı gizlice gözetliyorlardı

TAKİP ET

Sputnik haber ajansı Özel Hizmetler'deki kaynağına dayandırdığı haberinde 2 İngiliz askeri ataşesinin Rusya'nın Mozdok'taki askeri havaüssündeki faaliyetlerini izinsiz ve yasadışı olarak gözlemlerken bulunduklarını duyurdu.

Diplomatik dokunulmazlıklarını ileri sürmüşler

Sputnik/  Özel Hizmetler'deki kaynak kişi Mart ayı başında, Moskova'daki İngiliz Büyükelçiliği'nden iki diplomatın yasadışı olarak Rusya'nın  Kafkasya'nın kuzeyinde yeralan Mozdok'taki askeri havaüssündeki operasyonları gözlemlediklerini aktardı. Ria Novosti'ye konuşan kaynak;  İngiliz Hava Kuvvetleri Ataşesi Scott ile onun Denizcilik yaveri  Coatalen-Hodgson Mozdok bölgesine izin almadan gelerek; askeri üsteki faaliyetleri  fotoğraf ve video vasıtasıyla kaydettiklerini söyledi. İki diplomatın askeri havaüssünü fotoğraflayıp filme aldıklarını inkâr etmediklerini ancak,  sözkonusu fotoğraf ve video malzemelerini teslim etmeyi de diplomatik dokunulmazlıklarına atıfta bulunarak reddettiklerini kaydetti.

Chkalovsky Havaüssü de gözlemleniyormuş

Özel Hizmetler'deki kaynak ayrıca hukuk memurlarının Chkalovsky havaüssü yakınlarında bir Amerikalının askeri ve özel kuvvetler uçaklarını fotoğraflamaya çalışırken gözaltına alındığını bildirmiş. Amerikalı Paul Brian Filmer'in Mart ayı ortalarında Chkalovsky  askeri havaalanı yakınlarında uçuş merkezinin frekansına ayarlı radyo tarayıcı kullanarak ve  o havaalanında kullanılan askeri ve özel kuvvetler uçaklarını fotoğraflarken gözaltına alınmış. Kaynak kişi,Rusya'nın Havagücü 'ne dair bilgi edinme amaçlı olarak yasadışı araçlar kullanan onaylanmış diplomatlar dahil yabancı ülke temsilcilerine ait bilgilerin Rus Özel Hizmetler'deki kaynaklardan edinildiğini de aktarmış.

abd-rusya Rus Askeri Havaüssü Rus Özel Hizmetler Rusya askeri havagücü