Rusya Suriye'deki YPG'li Bölgeye Bomba Yağdırdı: 34 Ölü

TAKİP ET

Rus savaş uçaklarının Suriye Deyrizor kentindeki DEAŞ işgali altında olan bölgeye bomba yağdırdığı öğrenildi. Rus savaş uçakları tarafından atılan bombalar sonucunda 34 sivilin öldüğü belirlendi. Bu bölgede terör örgütü YPG'nin de ilerlediği biliniyordu.

Rus savaş uçaklarının Suriye Deyrizor kentindeki DEAŞ işgali altında olan bölgeye bomba yağdırdığı öğrenildi. Rus savaş uçakları tarafından atılan bombalar sonucunda 34 sivilin öldüğü belirlendi. Bu bölgede terör örgütü YPG’nin de ilerlediği biliniyordu.

Alınan bilgilere göre, Rus savaş uçakları tarafından Suriye’nin Deyrizor kentinin kuzeyinde DEAŞ’ın hakimiyet sürdürdüğü bölgeye bomba yağdırıldı. Atılan bombalar sonucunda 34 sivilin hayatını kaybettiği öğrenildi. 

YPG’DE O BÖLGEYE İLERLİYORDU

Son bilgilere göre, Suriye’de Esad rejimindeki güçlerin 3 yıldır terör örgütü DEAŞ’ın hakimiyet kurduğu bölgeyi ele geçirdiği ve kuşatmayı kırdığı biliniyordu. Esad rejimi tarafından kuşatma kırılınca terör örgütü PYD\YPG güçlerinin bölgeye doğru ilerlemeye başladığı öğrenilmişti. Gelen bazı bilgilerde ise YPG güçlerinin Deyrizor kentinde bulunan bazı bölgeleri ele geçirdiği belirtilmişti. 

 

suriye rusya rus savaş uçakları bomba YPG DEAŞ 34 sivil 34 ölü deyrizor kuşatma esad