Rüşvetçi Polisler Birde Utanmadan El Hareketi Çektiler!

TAKİP ET

İzmir'de bir karakolda işlem yapmak için getirilen vatandaştan rüşvet alarak işlem yapmayan ve arkasından utanmadan el hareketi yapan polis memurları tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İzmir'de şüphe üzerine uygulama sırasında durdurulan bir araçta polisler tarafından arama yapıldı. Yapılan aramaların ardından bir av tüfeği bulundu. Polisler ise av tüfeği buldukları sürücü hakkında işlem yapmak üzere av tüfeği ile birlikte karakola yönlendirdiler. Ancak karakolda polisler tarafından 800 lira karşılığında vatandaş serbest bırakılırken hakkında işlem yapılması engellendi. 

Zafer Coşgun isimli vatandaştan 800 lira rüşvet alan polisler işlem yapmak yerine kişiyi serbest bıraktılar. Ancak bunun ardından rüşvet alarak suç işledikleri yetmezmiş gibi vatandaşa karşı polis memurlarının son derece saygısız davrandıkları ortaya çıktı. 

ARKASINDAN EL HAREKETİ ÇEKTİLER

Vatandaşın iddialarına göre polis merkezinde polis memurları şüphelinin cebinde ne kadar parası olduğunu sormuş. Bunun üzerine 800 lira nakit parası olduğunu söyledikten sonra adli para cezası adı altında bir işlem yapıldığı ve sonrasında hakkında işlem yapılmadan serbest bırakıldığı öğrenildi. Bir yakınına durumu anlattıktan sonra kendisinden rüşvet alındığını anlayan adam zaman kaybetmeden emniyete başvurdu. Konu hakkında soruşturma açıldı. 

İsmi geçen polisler hakkında şikayetçi oldu. Emniyet tarafından karakoldaki kamera kayıtları istendi. Yapılan incelemelerde polislerin parayı aldıkları belirlendi. bir polis memurunun ise parayı aldıktan sonra vatandaşın arkasından bir el hareketi yaptığı belirlendi. Haklarında işlem yapılan polis memurları çıkarıldıkları mahkemenin ardından tutuklandılar. Vatandaş ise parasından daha çok arkasından yapılan el hareketi sebebiyle daha üzgün olduğunu anlattı. 

izmir rüşvet polis el hareketi