Rusların Akın Ettiği Kaleiçi'nde İğne Atsan Yere Düşmüyor

TAKİP ET

Kaleiçi, Antalya ilimizin en önemli tarihi semtleri arasında yer alıyor. Rus turistlerin ise en önemli kültür turizm merkezlerinden birisi.

Kaleiçi, Antalya ilimizin en önemli tarihi semtleri arasında yer alıyor. Rus turistlerin ise en önemli kültür turizm merkezlerinden birisi. Tarihi Hadrianus Kapısı’nın (Üç Kapılar) önüne tur otobüsleriyle gelen Rus turistler, bu kapıdan Kaleiçi’ne girerek Kaleiçi’nin mistik atmosferinde hoş vakit geçiriyor.

Rus turistlerin akın ettiği Antalya merkezde yer alan Kaleiçi, dar ve küçük sokakları, ahşap mimari yapıdaki evleri ile yaz tatilini Antalya’da geçirmek isteyenlerin de gözdesi. Kaleiçi’nin her köşesinde bol bol fotoğraf çekilerek yaşadıkları mistik havayı ölümsüzleştiren turistler, selfie çekilmeyi de ihmal etmiyor.

Kaleiçi’ne gelen turistler ilk olarak üç kapılardaki tarihi surların altında fotoğraf çekiliyor. Daha sonra ara sokaklarda eski Antalya evlerinin gölgesinde yürüyerek antika, halı ve hediyelik eşya satan mağazaların önünden Kesik Minare altına geliyorlar. Kesik Minare’nin altında bir süre dinlenen turistler, daha sonra Yat Limanı’na doğru yürüyüşüne devam ediyor.

Antalya Kaleiçi Rus turist Üç Kapılar Hadrianus kapısı Kesik Minare Yat Limanı son dakika