Ruslar'dan, Galatasaray'a Büyük Övgü

TAKİP ET

Galatasaray, Rusya'nın Şampiyonlar Ligindeki temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun ilk karşılaşmasında 3 – 0 mağlup edince Rus spor otoriterlerinden Galatasaray'a övgü yağdı.

Galatasaray, Rusya’nın Şampiyonlar Ligindeki temsilcisi Lokomotiv Moskova’yı Şampiyonlar Ligi D Grubu’nun ilk karşılaşmasında 3 – 0 mağlup edince Rus spor otoriterlerinden Galatasaray’a övgü yağdı.

Rus basını, Galatasaray’ın zaferine büyük yer ayırdı. Galatasaray’ın karşılaşmadaki üstün performansı üzerinde önemle durulurken Sport Express gazetesi ise ‘Lokomotiv, Galatasaray’a Farklı Yenildi’ manşetini attı. Eurosport gazetesi de ‘İsanbul’da, Lokomotiv Kazası’ manşetiyle çıktı.

Moskova merkezli MS.ru sitesi, ‘Galatasaray, Lokomotiv’i Devirdi’ manşetini kullanırken haberin içeriğinde karşılaşma ile ilgili oldukça ilginç yorumlar yapıldı. Bu ilginç yorumlardan biri, Lokomotiv Moskova’nın, Galatasaray’dan çok daha iyi bir futbol oynadığı ancak skorun Galatasaray lehine olduğuydu.

Championat sitesi de Galatasaray’ın taraftar gücüne değinirken 30 binden daha fazla olan Galatasaray taraftarının büyük bir gürültü ile Lokomotiv Moskova’ya psikolojik baskı uyguladığı yorumunu yaptı. Site, karşılaşma ile ilgili de Lokomotiv, Türk cehenneminden çıkamadı. Lokomotiv Moskova’nın, iyi oynasa da kaybettiği değerlendirmesini yaptı.

Galatasaray’ın zaferi, Avrupa basınında da geniş yer buldu. İngiliz Daily Mail Gazetesi, Galatasaray’ın zaferi hakkında ‘flaş bir zafer!’ değerlendirmesini yaptı. Fox Sports ve AP ise karşılaşma ile ilgili değerlendirmesinde ‘Galatasaray’ın, Şamp,iyonlar Ligine muhteşem dönüşü’ yorumunu yaptılar.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’i ön plana taşıyan GOAL.com ise ‘Terim’in Takımı, Şampiyonlar Liginde Işığı Yaktı’ manşetini attı. Maç ile ilgili değerlendirmesinde de Galatasaray’ın net bir skorla galibiyeti yakaladığı yorumunu yaptı.

Rus basını Galatasaray Lokomotiv Moskova Şampiyonlar Ligi Avrupa Basını