Rus Kadın, Haftalarca Yüzünde Dolaşan Kurtçukla Yaşadı

TAKİP ET

Rus kadın, yüzünün farklı yerlerinde çıkan şişlikler nedeniyle rahatsız olarak doktora başvurdu. Yüzündekileri sadece bir şişlik kadar kadının derisinin altında parazit kurt olduğu anlaşıldı.

Rus kadın, yüzünün farklı yerlerinde çıkan şişlikler nedeniyle rahatsız olarak doktora başvurdu.  Yüzündekileri sadece bir şişlik kadar kadının derisinin altında parazit kurt olduğu anlaşıldı.

Rusya'da bir kadın geçtiğimiz haftalarda yüzünün çeşitli yerlerinde lekelenme ve şişlik olduğu şikayetiyle hastaneye başvurdu. 

ÖNCE CİDDİYE ALMADI
Kadın hastanın ismi açıkla almazken önce sol gözünün altında oluşan küçük şişliği ciddiye almadığı fakat 10 gün sonra üst Dudağı da şişince hemen hastaneye başvurduğu öğrenildi. 

PARAZİT KURT ÇIKTI
Doktorların yaptığı İnceleme sonucunda kazasının kadının yüzündeki derin şişlik ya da leke olmadığı aslında Dirofilaria denilen canlı bir parazit kurtçuğun cildinin altında büyüyerek hareket ettiği anlaşıldı.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI İLE BAŞLADI
Genç kadının yüzüne bu kurşunu nasıl girdiğini ise Rostov Devlet Tıp Üniversitesi'nde bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan Natalia Pshenichnaya  anlattı. Pshenichnaya  göre her şey bir sivrisinek ısırığı ile başladı.Köpek ve benzeri hayvanlardaki parazit lavları  ısıran sivrisinekler bunu genç kadının kan dolaşımına bulaştırdı.  Genç kadını tedavi eden Dr. Vladimir Kartashev,  ise benzer vakanın daha yaşandığını belirtti.

Rusya parazit kurtçuk sağlık dünya