Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı hakkında kırmızı bülten ve iade talebi

TAKİP ET

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, Hatay'da yaşanan depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışında olduğu ifade edilen ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun için iade talepnamesi ve kırmızı bülten çıkarılması isteği Adalet Bakanlığına ulaştırıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerde yıkılan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ı yapan inşaat şirketi hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde, 10 Şubat'ta İstanbul Havalimanı'nda yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan ve 11 Şubat'ta tutuklanan müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun'un kardeşi ve ortağı olan 56 yaşındaki Hüseyin Yalçın Coşkun'un yurt dışında olduğu tespit edildi.

Gıyabi tutuklama kararı alınan Hüseyin Yalçın Coşkun için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu’nca iade talepnamesi ve kırmızı bülten isteği tamamlandı. Talep, Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne ulaştırıldı.

Savcılığın Deprem Suçları Soruşturma Bürosunun hazırladığı talep yazısında, Hüseyin Yalçın Coşkun'un yıkılan binanın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı olduğu, binanın yıkılmasına ilişkinde sorumlu tutulduğu ifade edildi.

MEHMET YAŞAR COŞKUN TUTUKLANMIŞTI

Rönesans Rezidans'ın havaalanında tutuklanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, "Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığını ben de bilmiyorum. Her ne kadar Karadağ'a gidişim önceden planlanmış olsa da uçak biletini 8 Şubat günü aldım. Rönesans Rezidans isimli yapının depremden etkilenip yıkılmasıyla benim Karadağ ülkesine gidişim arasında herhangi bir ilişki yoktur." ifadelerini kullanmıştı.

 

Hatay deprem