'Robinson Nine' 33 Yıldır Yaylada Tek Başına Yaşayan Fatma Ninenin Hikayesi Yürek Yaktı

TAKİP ET

Fadime Kayacı, seneler evvel şimdilerde yaşadığı ve 33 yılını geçirdiği Yaylada yeğenini kaybetmiş ve o günden sonra yağmur, çamur kar, kış demeden Yaylada tek başına yaşamaya başlamış. 'Robinson Nine' lakaplı Fadime Kayacı'nın hikayesini duyanlar gözyaşlarına hakim olamıyor.

Fadime Kayacı, seneler evvel şimdilerde yaşadığı ve 33 yılını geçirdiği Yaylada yeğenini kaybetmiş ve o günden sonra yağmur, çamur kar, kış demeden Yaylada tek başına yaşamaya başlamış. ‘Robinson Nine’ lakaplı Fadime Kayacı’nın hikayesini duyanlar gözyaşlarına hakim olamıyor. 

Trabzon Tonya ilçesinde yer alan 1900 rakımlı Karakısrak Yaylasında tam 33 yıldır yaşam mücadelesi veriyor Fadime nine, 82 yaşında olan ve seneler evvel yeğenini kaybettiği Yaylada 33 yıldır kar, kış, yağmur, çamur demeden yaşamını sürdüren Fadime ninenin artık yaşının ilerlemesinden dolayı Yaylada tek başına kalmasına razı olmayan yakınlarının durum için belediyeye başvuru yaptıkları öğrenildi. Yağan yoğun kar nedeniyle yolu kapanan Yaylaya ulaşan belediye ekiplerinin Fadime nineyi uzun bir uğraş sonrasında köye indirmeye ikna ettiği öğrenildi.

YEĞENİNİ BU YAYLADA KAYBETMİŞ

Fadime ninenin 1984 yılında yine Yaylada olduğu sıralarda yanına gelen 14 yaşındaki yeğeninin sara nöbeti geçirerek hayatını kaybetmesinin ardından Fadime ninenin yeğenini Yaylada toprağa verdiği ve yeğeninin ölümünden oldukça etkilendiği öğrenildi. Yaşanan bu olay sonrasında Fadime ninenin Yayladan köyüne dönmediği yalnızca tedavisi için birkaç defa köyüne indiği öğrenildi. 

'ROBİNSON NİNE'

Fadime ninenin yaklaşık 33 yıldır bu Yaylada yaşamını sürdürdüğü ancak artık yaşının ilerlemesinden dolayı yakınları ve komşularının durumdan endişe duyduğu öğrenildi. Belediyeye yapılan başvuru sonrasında Fadime nine uzun uğraşlar sonucu ikna edilerek köyüne indirildi. Fadime nineyi tanıyan herkes ona ‘ Robinson nine’ dediklerini ve çok cesur bir kadın olduğunu söyledi. Yaylada tek başına senelerce yaşayan ve tek arkadaşı evindeki radyosu olan Fadime nine herkesin hafızasına ‘Robinson nine’ olarak kazındı.

 

 

Trabzon Yaylada yaşayan Fadime nine Robinson nine Fadime ninenin hikayesi