Rize'de 17 Saatlik Kabus Sona Erdi! Çocuklar Sağ Salim Bulundu!

TAKİP ET

Rize'nin Fındıklı ilçesinde dün akşam üzeri parkta oyun oynadıkları sırada kaybolan 2 çocuk için sevindirici haber geldi. 17 saat sonra iki çocuk Sağ Salim bulunarak ailelerine teslim edildi.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Dün sokakta oyun oynadıkları sırada kaybolan çocuklar bir ağaç altında sığınmış şekilde arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu. 

Edinilen bilgiye göre ilçenin Merkez Mahallesi'nde sokakta oyun oynarken kaybolan 4 yaşındaki Selim Yavuz Özkan ve 5 yaşındaki Barış Yıldırım'ın Gece boyunca sürdürülen çalışmalara arama kurtarma köpeği "Kır" ile iz sürme köpeği "Oyma" da katıldı. Jandarma arama kurtarma timi komutanı kıdemli kademeli uzman çavuş Mustafa Dursun önderliğinde yürütülen çalışmalar sonucunda çocukların evlerin arkasındaki çay bitkisi yetiştirilen alan ve ağaçlık sahada bulunduğu belirtildi. Çocukların kıyafetlerinin köpekleri koklatıldığı ve çaylık alanda yaklaşık bir buçuk saat süren arama sonucunda köpeklerin çocuklara ulaştığı ifade edildi.

İLÇEDE BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

Çocukların bulunmasıyla birlikte ilçe halkı da büyük Sevinç yaşadı. Vatandaşlar çocukları bulan ekipleri alkış yağmuruna tuttu. Sağlık Durumlarının iyi olduğu öğrenilen çocuklar  önce hastaneye götürülerek kontrolden geçirildi ardından ailelerine teslim edildi. 

 

Son dakika rize fındıklı sıcak gelişme kayıp çocuklar bulundu