Rize Emniyet Müdürü'nü Şehit Eden Polis Memurunun Kimliği Belli Oldu! Saldırı Tayin Yüzünden Mi?

TAKİP ET

Rize Emniyet Müdürü Altuğ verdiği makam odasında şehit eden saldırgan polis memurunun kimliği belli oldu. Rize valisi Kemal Çeber olayla ilgili yaptığı açıklamada saldırının detaylarını paylaştı.

Rize Emniyet Müdürlüğünde bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda Emniyet Müdürü Altuğ verdi Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik şubesinde görevli bir polis memuru tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Saldırıda saldırgan polis memuru dahil 3 polis memuru da yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Rize Emniyet Müdürlüğü binasında bugün saat 15 sularında meydana gelen olayda Derepazarı emniyet Amirliği'nde görevli trafik polisi İsmail Hakkı sarıcaoğlu Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Özel Kalem Müdürlüğü'nden silahını bırakıp makamında görüşen sarıcaoğlu iddiaya göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde 1 bölüm kazandığını belirterek Rize merkezde görevlendirme talep etti. Fakat sarıcaoğlu olumsuz yanıt aldıktan sonra çıkışta özel kalemden silahını teslim alarak yeniden odaya girdi. Polis memuru bakım odasına girer girmez Emniyet Müdürüne Ateş açarken Bu sırada beraberinde bulunan Personel şube müdürü olan polis müdürü ve verdiğinin koruma polisi de yaralandı. Açılan karşı ateşte saldırgan polis memurunun da yaralandığı öğrenildi.

RİZE VALİSİ: ONA POLİS MEMURU DEMEK İSTEMİYORUM

Rize valisi Kemal Çeber saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada saldırganla ilgili olarak 'Ona polis memuru demek istemiyorum. O hainle ilgili araştırma yaptık" dedi.

Rize valisi açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Saldırganın il merkezine tayin olmak gibi bir talebi olmuş. Bu konuyu görüşmek için gelmiş emniyete, muhtemelen istediği sonucu alamadı. Ona polis memuru demek istemiyorum, o hainle ilgili de araştırma yaptık. Bahsettiğim sıkıntılarının dışında sessiz sakin bilinen birisi olarak anlatılıyor. Tabii cezasını çekecek ama olan Altuğ kardeşimize oldu, teşkilatımıza oldu."

İŞTE O SALDIRGAN

Öte yandan saldırgan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun fotoğrafı basına yansıdı:

Rize Emniyet Müdürü Rize Emniyet Müdürlüğü Rize Emniyet Müdürü altuğ verdi şehit olan Rize Emniyet Müdürü altuğ verdi