Rezidanstan düşüp yaşamını yitiren hemşirenin doktor sevgilisi, tekrardan gözaltında

TAKİP ET

Aksaray'da bir rezidansta, 7. kattan 3. katın balkonuna düşerek hayatını kaybeden hemşire Saliha Tuncel'in (25) sevgilisi olan doktor Halil İbrahim A. (43), tekrar gözaltına alındı. Tuncel'in babası Salim Tuncel, kızının cinayete kurban gittiğini söyleyerek, "Kızımın olayı kadın cinayeti. Sevgilisi dedikleri doktor İbrahim, benim kızımı katletti" dedi.

Olay, çarşamba günü saat 01.00 sıralarında Ereğli Kapı Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki bir rezidansta meydana geldi. Özel bir hastanede hemşire olarak çalışan Saliha Tuncel, aynı hastanede görev yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru sevgilisi Halil İbrahim A.'nın yaşadığı binanın 7. katındaki daireden 3. kattaki balkona düştü. Olayı gören binadaki kişiler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Tuncel, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Hemşire Saliha Tuncel, memleketi Niğde'de defnedildi.

Olayın ardından doktor Halil İbrahim A. gözaltına alındı. Bekar olduğunu belirten Halil İbrahim A., ifadesinde "O sırada ben içerideydim, düştüğünü görmedim" dedi ve serbest bırakıldı.

Hemşirenin babası Salim Tuncel ise bugün Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında çağrıldı. Halil İbrahim A. ise polis ekipleri tarafından tekrar gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Adliye binası girişinde DHA'ya konuşan Salim Tuncel, kızının cinayete kurban gittiğini iddia ederek, "Kızımın olayı kadın cinayeti. Sevgilisi dedikleri doktor İbrahim, benim kızımı katletti. 3 kızım var. Saliha ikinci kızımdı. 5-6 yıldır hemşirelik yapıyordu. Ben olayı görmedim, sadece ifadelerle ve duyumlarla hareket ediyoruz. Şu anda savcı bey bana gereken bilgiyi verecek. Gördüm desem yalan olur" dedi.

Kızının intihar etmediğini savunan baba Salim Tuncel,  ”Kızım beni olaydan 2 gün önce aradı ve ‘Baba pazar günü seçime geleceğim’ dedi. İntihar edecek bir kışı seçime geleceğim der mi?” şeklinde konuştu.