Reza Zarrab'ın Yalısındaki 3 Fark

TAKİP ET

Kanlıca'daki yalılarında aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Reza Zarrab kendisini şöyle savundu:

Kanlıca’daki yalılarında aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade veren Reza Zarrab kendisini şöyle savundu: “Yalılardaki yükselti eski hali ile aynı. Ben sadece araya asansör koydum”

İşadamı Reza Zarrab, Kanlıca sahilinde aldığı üç yalıda usule aykırı inşaat yaptığı iddiasıyla pazartesi günü Beykoz Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi. Reza Zarrab, tadilat usulsüzlüğü ile ilgili iddiaları kabul etmedi ve anlaştığı mimarların işlemleri takip ettiğini söyledi. Reza Zarrab ifadesinde;

“Yalı mahiyetinde olan gayrimenkulleri yaklaşık 5 yıl önce satın aldım. Aldıktan sonra her iki yalıda da tadilat yapma gereği duydum. Bu iş için de mimar Suha Gökdemir ve Dara Kırmızıtoprak ile anlaştım. Bütün işlemleri Suha Gökdemir takip edecek, gerekli mercilerden izin aldıktan sonra projeye uygun olarak yapacaktı. Ben bütün tadilatların izin çerçevesinde yapıldığını düşünmekteydim. Tadilat yaklaşık 1.5 yıl içinde bitti. O tarihten beri burada ailem ile birlikte ikâmet etmekteyim.” dedi.

              “Tutanakların tamamı dış görünüş ve basının yönlendirmesi ile yapılmıştır. Yalılardaki yükselti eski hali ile aynı mahiyettedir. Kesinlikle herhangi bir değişiklik yoktur. Sadece iki yalının arasına asansör koyulmuş, ancak asansörü yasaklayan kanun olduğunu düşünmüyorum. Kültür varlığı ve tarihi dokuya herhangi bir zarar vermemiştir. Burası hiçbir zaman mühürlenmedi. Mührü de bozmadım.” diye ekledi.

beykoz cumhuriyet savcılığı reza zarrabın kanlıcadaki yalısıb reza-zarrab