Reza Zarrab'ın Türkiye Soruşturmasında Yeni Hamle: Bütün Kurumlar Uyarıldı!

TAKİP ET

ABD'de yargısı süren ve duruşmasının dördüncü günü tamamlanan İranlı iş adamı Reza Zarrab'ın Türkiye'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında kendisinin ve yakınlarının tüm mal varlığına el konulmuştu. Soruşturmada yeni hamle geldi ve konu hakkında tüm ilgili kurumlar uyarılarak önlem alınması istendi.

ABD’de yargısı süren ve duruşmasının dördüncü günü tamamlanan İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın Türkiye’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında kendisinin ve yakınlarının tüm mal varlığına el konulmuştu. Soruşturmada yeni hamle geldi ve konu hakkında tüm ilgili kurumlar uyarılarak önlem alınması istendi.

ABD’de duruşması devam eden Reza Zarrab davasında Türkiye’den İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada kendi ve yakınlarının mal varlıklarına el konulmuştu. Alınan bilgilere göre, Reza Zarrab ile birlikte mal varlığına el konulan yakınlar listesinde Ebru Gündeş ile olan evliliğinden dünyaya gelen Alara Zarrab başta olmak üzere 22 yakını bulunuyor. Soruşturmada yaşanan yeni gelişmede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan mal varlığına el konulma kararı sonrasında tapu, banka ve ticaret siciline gönderdiği öğrenildi. Bu durumda Reza Zarrab ve 22 yakınının banka hesapları, tapuları ve şirketlerine el koyma işleminin resmi olarak yürürlüğe girdiği de belirtildi.

300 MİLYON LİRALIK MAL VARLIĞI OLDUĞU BELİRLENDİ

Türk asıllı İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulan mal varlığında toplamda 300 milyon liralık gayrimenkule sahip olduğu ortaya çıktı.

 

ABD Reza Zarrab Türkiye İstanbul savcılık Mal varlığı Soruşturma Savcılıktan kurumlara ne uyarısı yapıldı Reza Zarrabın mal varlığı ne kadar