Reyhanlı Katliamının Planlayıcısı Yusuf Nazik Tutuklandı

TAKİP ET

Suriye'de MİT tarafından düzenlenen nefes kesen operasyonla Türkiye'ye getirilen Reyhanlı katliamının planlayıcısı Yusuf nazik dava kapsamında tutuklandı.

Suriye’de MİT tarafından düzenlenen nefes kesen operasyonla Türkiye'ye getirilen Reyhanlı katliamının planlayıcısı Yusuf nazik dava kapsamında tutuklandı.

MİT tarafından düzenlenen operasyonla Suriye'den Türkiye'ye getirilen ve emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra Ankara adliyesine sevk edilen Reyhanlı'daki bombalı terör saldırısının planlayıcısı terörist Yusuf nazik çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

53 VATANDAŞ ÖLMÜŞTÜ
2013 yılında Reyhanlı'da yaşanan ve 53 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının planlayıcısı terörist Yusuf nazik, illi İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı tarafından Suriye'nin Lazkiye kentinde düzenlenen operasyonla yakalanmış ve Türkiye'ye getirilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan terörden arananlar listesi mavi kategoride bulunan nazik, MİT tarafından yapılan en sorgunun ardından ifadesi alınmak üzere 12 Eylül'de Ankara Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Emniyette sorgu işlemleri tamamlanan nazik bu sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında terörle mücadele ekipleri tarafından Ankara Adliyesi'ne getirildi.  Nazik burada soruşturmayı yürüten Savcıya ifade verirken 24 ismi teşhis ettiği öğrenildi.  Yusuf nazik tarafından teşhis edilen 24 kişiden 14 ünün saldırı ile alakalı olduğu belirlendi.  Savcılık tarafından 14 kişiden firari olan bazı sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılacak.

TUTUKLANDI
Savcılıkta sorgusu tamamlanan Yusuf nazik Reyhanlı'daki saldırıya ilişkin davanın görüldüğü Ankara 9 Ağır Ceza Mahkemesi'nde çıkarıldı. O olarak gerçekleştirilen duruşmada yeniden ifade veren nazik daha sonra mahkeme tarafından tutuklandı.

 

SON DAKİKA haber yusuf nazik reyhanlı saldırısı son dakika haberi