Restore Edilen Tarihi Binanın Tavan Arasında Çok Sayıda Mermi Ve El Bombası Çıktı

TAKİP ET

Tekirdağ'da restore edilmekte olan tarihi bir binanın tavan arasında işçiler tarafından çok sayıda eski döneme ait mavzer fişeği ve 8 tane el bombası bulundu. İşte haberin detayı…

Tekirdağ’da restore edilmekte olan tarihi bir binanın tavan arasında işçiler tarafından çok sayıda eski döneme ait mavzer fişeği ve 8 tane el bombası bulundu. İşte haberin detayı… 

Tekirdağ’da şaşkınlık yaratan olay! Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi’nde bulunan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “Miras Atölyesi” kapsamında restore edilmekte olan tarihi bir binada çalışmalar sürerken, işçiler tahtaları söktüğü esnada çok sayıda mavzer fişeği ve el bombası buldular. Mermileri ve el bombalarını gören işçiler şaşkınlık yaşarken, hemen durumu polis ekiplerine aktardılar. 

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Olayın ihbarının alınması sonrasında ise Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri hemen bölgeye intikal etti ve Peştamalcı Caddesi trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alırken, bomba imha uzmanları da kontrollü bir şekilde 8 el bombasını ve mermileri kontrol altına aldı. 

Mermileri çalışma esnasında bulan işçilerden Mustafa Güneş ise mermileri ve el bombalarını tava arasında bulunca hemen polislere durumu bildirdiklerini söyledi ve "Bina içerisinde yıkım yapıyorduk. Tavan arasından çıktı. Tahtaları koparınca bombalar yere döküldü. Ondan sonra biz de emniyete haber verdik, geldiler bakıyorlar. Tavan arasına saklanmış çok eski mühimmatlar. 8 tane bomba var ve çok sayıda mermi var. Merminin sayısını bilmiyorum, saymadık” ifadelerini kullandı.