Resmi Açıklama Geldi! İsteyene Ücretsiz Olacak!

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı alınan yeni bir kararın ardından sigara bırakma tedavisini herkes için ücretsiz bir şekilde gerçekleştirecek. Herhangi bir sosyal güvence bu aşamada aranmayacak.

Hükümet sigara karşıtı bir tutum izlediğini her fırsatta dile getirirken sigara kullanımına ilişkin çeşitli yasaklar getirilmişti. Sigara kullanmayan vatandaşların toplum içerisinde rahatsız olmasını engellemek için kamuya açık alanlarda sigara tüketimine sınırlandırma getirilmişti. Kurallara uymayanlar hakkında para cezasının verilmesine karar verilmişti. 

Sigarayı bırakmak isteyenler için günümüzde belirli kliniklerde digara bırakma tedavileri yapılıyor. Çeşitli bitkisel ilaçlarla desteklenen sürecin sonunda kişilerin sigarayı bırakmaları öngörülüyor. Bunun ardından bakanlık tarafından sigarayı bırakma hatları da her gün aralıksız olarak hizmet veriyor. Sigara bırakma tedavisi alan kişiler bu hatlardan diledikleri gibi hizmet alabiliyorlar. 

SİGARA TEDAVİSİ HERKES İÇİN ÜCRETSİZ OLACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan yeni bir kararın ardından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan resmi kararının Resmi Gazete'de devreye girmesinin ardından Sağlık Bakanlığı müjdeli haberi vatandaşlarla paylaştı. Sigara bırakma tedavileri devlet tarafından verilen klinik ve hastanelerde artık ücretsiz bir şekilde yapılacak. 

Tedavinin ücretsiz olması için herhangi bir sağlık sigortasına bakılmayacak. Bu sayede pek çok kişinin sigarayı bırakmaları için devlet tarafından gerekli yardımların yapılması sağlanacak. Hasta sayısının 300 bini geçmemesi şartı ile sigara bırakma tedavisi aktif olarak gerçekleştirilecek. Hastalardan tedavi süresince ve sonrasında herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Sağlık Bakanlığına ait sağlık kurum ve kuruluşları tarafından bu sürecin yürütülmesi bekleniyor. Verilen tüm ilaçlarda bu aşamada ücretsiz bir şekilde verilecek. 

sağlık bakanlığı sigara tedavisi ücretsiz