PYD/PKK'nın Münbiç'i Neden Terk Etmediği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon yapmayı planladığı Münbiç'i terör örgütü Terör örgütü PKK/PYD'nin neden terk etmediği ortaya çıktı. Çünkü bölgeden her gün binlerce fıttırı geçiş yapmak zorunda kalıyor ve teröristler aldıkları paralarla binlerce lira gelir elde ediyor.

Terör örgütü PKK/PYD’nin Kontrolünde bulunan münbiç te tır ve kamyonlar için oluşturulan kapı İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Büyük çoğunluğu örgüt kontrolünde bulunan Deyrizor ve Rakka’dan akaryakıt getiren tırlar bu kapıdan geçiş yapmak zorunda kalıyor. Bölgeden binlerce tır geçiş yaparken Terör Örgütü tarafından oluşturulan sözlük geçiş kapısında durduruluyor. Teröristler geçen bir tırdan Yaklaşık 300 lira vergi alıyor. Kazandıkları Bu sözde vergilerle terör örgütünün günlük kazancının oldukça yüksek olduğu tahmin ediliyor.  Terör örgütü bölgede hem sattığı yakıttan gelir evde ederken hem de bu geçiş kapısından yüksek gelir oluyor. Geçiş kapısına yakın noktasında Amerikan askerleri de gün boyu Devriye atıyor. Terör örgütü üyeleri bazen tır şoförlerinin günlerde bu bölgede bekletiyor.

İhlas Haber Ajansı tarafından çekilen görüntülerde terör örgütünün oluşturduğu Sözde giriş kapısında park etmiş halde bekleyen tırlar ve tır hareketliliğinin oldukça yüksek olduğu görülüyor.

Münbiç Terör örgütü PKK/PYD geçiş kapısı sözde vergi tır son dakika son dakika haberi