Putin'den Çok Konuşulacak Ortak Avrupa Ordusu Açıklaması

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel macronun kurulmasını önerdi ortak Avrupa ordusunun çok kutuplu dünya düzeni pekiştirmeye katkı sağlayacağını söyledi.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesi ne yüzüncü yıl dönümü kapsamında ki etkinlikler için Paris'e gitti. Putin Russia Today (RT) France'a verdiği demeçte ABD Başkanı Donald Trump ile Paris'te henüz buluşma fırsatı bulamadığını fırsat dolması halinde kısa bir görüşme yapabileceklerini belirtti. Putin aynı zamanda açıklamasında Macron'un ortak Avrupa ordusu önerisiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

'AVRUPALILARIN BAĞIMSIZ HAREKET ETMEK İSTEMESİ DOĞAL'

Macron’un gündeme getirdiği ortak Avrupa ortasına Yeni bir fikir olmadığını söyleyen viladimir Putin,  "Avrupa, büyük bir ekonomik oluşum, kapsamlı ekonomik birlik ve Avrupalıların bağımsız, kendilerine yetecek güçte, savunma ve güvenlik alanında egemen olmak istemesi son derece doğal. Bu bakımdan, ortak Avrupa ordusu çok kutuplu dünya düzeninin pekiştirilmesine katkı sunacak"  ifadelerini kullandı.

"TRUMP'LA G20 ZİRVESİNDE GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Ayrıca Putin’e ABD Başkanı Trump la gelecekse görüşüp görüşmeyecek nerede soruldu. Viladimir Putin Bu soruya Paris'te ev sahibi tarafın çalışma programını ihlal etmemek için uzun süreli bir görüşme yapamayacaklarını belirterek rahatla G20 zirvesinde ya da daha sonra buluşabilecek Derine ABD tarafıyla diyoloğa her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

 

vilademir putin ortak avrupa ordusu macron paris son dakika açıklama