Prens Selman Erdoğan İle Arjantin'de Görüşmek İstedi!

TAKİP ET

Cemal Kaşıkçı davası devam ederken Prens Selman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirtti. ancak görüşmek istediği ülke büyük şaşkınlığa sebep oldu.

Cemal Kaşıkçı davası devam ederken Prens Selman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirtti. ancak görüşmek istediği ülke büyük şaşkınlığa sebep oldu. 

Suudi asıllı gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan ile Türkiye arasında ipler gerilmeye başladı. Bunun üzerine prens Selman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirtti. Bunun ardından görüşmenin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. 
 
Ünlü gazetecinin infaz ekibi tarafından başkonsolosluk binası içerisinde öldürülmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Cinayeti bir süre kabul etmeyen Suudi yetkililer köşeye sıkışınca yapmış oldukları açıklamalarda cinayetin işlendiğini itiraf etmişlerdi. Bunun ardından cesedin nerede olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmaması tepkilere neden oldu.

ARJANTİN'DE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konu hakkında bir açıklama yaptı. Cemal Kaşıkçı cinayetinin çözülmesi ve detayların konuşulması için Prens Selman'dan bir görüşme talebinin geldiğini anlattı. Görüşme talebinde herhangi bir olumsuz durum görmediklerini özellikle belirtirken görüşmenin yakın zamanda gerçekleşebileceği yönünde sinyaller verildi. Ancak görüşme talebinin iki ülke dışında Arjantin'de gerçekleşmesini istemesi büyük dikkat çekti. Görüşmenin ilerleyen günlerde netleştikten sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Görüşmenin gerçekleşmesinin ardından konu hakkındaki tüm bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasına karar verildi. Ancak görüşmenin tam olarak ne zaman gerçekleşeceği merak konusu haline geldi. 

prens selman erdoğan arjantin görüşme