Potada İtalyanların Bileğini Bükemedik! Türkiye 54 – İtalya 57

TAKİP ET

Sırbistan ve Letonya tarafından ortaklaşa düzenlenen 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Kadın Basketbol Takımımız, şampiyonadaki ilk maçında güçlü rakibi İtalya'ya 57 – 54 mağlup oldu.

Sırbistan ve Letonya tarafından ortaklaşa düzenlenen 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Kadın Basketbol Takımımız, şampiyonadaki ilk maçında güçlü rakibi İtalya’ya 57 – 54 mağlup oldu.

İki güçlü rakip Sırbistan’ın Niş şehrindeki Cair Spor Merkezi’nde karşı karşıya geldi. Türkiye, karşılaşmanın başında 4 – 0 mağlup duruma düşse de kısa sürede oyunun hakimiyetini ele alarak 15 – 4 öne geçti. Milli Takımımız, ilk periyetta Stokes ve Pelin’in yüksek performansı sayesinde ilk periyodu 17 – 10 üstün kapattı.

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında etkili olamayan ve sayı üretemeyen Milli Takımımız, Zandalasini ve Sottana’nın sayılarına engel olamayınca skor 17 – 16’ya geldi. Daha sonra Pelin’in peş peşe bulduğu basketlerle 25 – 19 öne geçen Milli Takımımız, ikinci çeyreğin sonlarında da sayı üretemeyince ikinci çeyreği İtalya 26 – 25 önde kapadı.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Milli Takımımız, ilk önce Işıl’ın 3 sayılık basketiyle öne geçti, daha sonrada Stokes ve Cansu’nun bulduğu basketlerle skoru 33 – 26’ya getirdi. Savunmadaki etkili oyunu ve bulduğu sayılarla farkı azaltan İtalya, üçüncü çeyreği 37 – 36 geride kapadı.

Olcay’ın 3 sayılık basketiyle final periyoduna iyi bir başlangıç yapan Türkiye, Tuğce, Bahar ve Olcay’ın basketleriyle karşılaşmadaki üstünlüğünü rakibine kaptırmasa da Crippa ve Cinili’nin 3 sayılık basketlerine engel olamayınca farkı açamadı. Final periyodunun son bölümünde Sottana’nın serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle üstünlüğü ele geçiren rakibimiz İtalya, mücadeleyi 57 – 54 önde tamamladı.   

Sırbistan Letonya 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Türkiye İtalya basketbol Niş şehri son dakika haber