Poşetler Hakkın Bakanlıktan Açıklama! Artık Zorunlu Hale Gelecek

TAKİP ET

Poşetler hakkında karar verilmişken gelen itiraz ve şikayetleri değerlendiren Bakanlık yeni bir düzenlemeye gitti. Artık marketlerde bez ve file bulundurulması zorunlu hale gelecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Yeni yılla birlikte poşet kullanımı kısıtlanmıştı. Çevrenin korunması ve verilen zararın en az seviyeye indirilmesi için bu süreç içerisinde marketlerde poşetler paralı hale getirilmişti. Poşetin tanesi yeni yılla birlikte 25 kuruşa satılmaya başladı. Bu durumda caydırıcı etkisinin olması bekleniyor. 

Vatandaşlar ise poşet kararının ardından adeta ikiye bölündüler. Bir kısım çevreye zarar verilmediği için uygulamayı desteklediklerini dile getirirken bir kısım vatandaş ise mağduriyet yaşadıklarını ve çevreye zarar veren daha büyük olaylara el atılması gerektiğini ifade ettiler. Bunun üzerine gelen şikayetleri değerlendiren bakanlık yeni bir karar alındığını açıkladılar. 

MARKETLERDE FİLE VE BEZ TORBA BULUNACAK

Marketlere giden vatandaşlar paralı poşet almak istemeyince çeşitli mağduriyetler yaşıyorlardı. bunun üzerine bugün konu hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Artık marketlerde bez ve file torba bulunması için çalışmalar başlatıldı. Marketlerde vatandaşların alıp kullanabilecekleri, çevreye zarar vermeyen bez ve filelerin kullanımının zorunlu hale getirilmesine karar verildi. 

Yeni poşet uygulaması ile birlikte vatandaşların poşet kullanım oranlarının yüzde 65 oranında azaldığı öğrenildi. Bu konuda açıklama yapan Bakanlık ise 'Hedefimiz bir yılda poşet kullanımı zerinden toplam 200 milyar lira tasarruf sağlamak' diyerek durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Bunun ardından çalışmaların geliştirilmesi için düğmeye basıldı. 

poşet bakanlık