Poşete Ücret Tarihinde Yeni Düzenleme! İşte Yeni Tarih...

TAKİP ET

01 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecekken süresi 1 yıl daha uzatılan plastik poşetlerin ücret düzenlemesinde takvim yeniden belirlendi.

01 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecekken süresi 1 yıl daha uzatılan plastik poşetlerin ücret düzenlemesinde takvim yeniden belirlendi.

Belirlenen yeni takvime göre Ekim sonuna kadar yürürlüğe girmesi planlanan plastik poşetlere ücret düzenlemesinde fiyatlar ise bakanlık tarafından belirlenecek. Böylelikle yapılan alışverişin ardından marketlerden alınan ücretsiz poşet dönemi son bulacak.

Çevrenin korunması amacıyla ücretlendirilmesi planlanan poşetlerin ücretlendirilmesi ile ilgili düzenleme 100 günlük eylem planı kapsamında yer alınca yeniden düzenlenen takvim ile 2018 Ekim ayı sonuna kadar ücretlendirme işlemlerinin başlatılması planlanıyor.

Marketler Poşet Yükünden Kurtulacak

Hammaddesi plastik olan poşetlerin doğada yok olması yüzyılları buluyor. Bu açıdan bakıldığı zaman çevreye pozitif olarak çok ciddi katkı sağlayacak olan poşetlere ücret uygulaması, başını marketlerin çektiği birçok iş yerini de ciddi bir poşet yükünden kurtaracak.

Poşetlere ücret uygulamasında fiyatı belirleyecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, poşet fiyatlarını belirlerken sektör temsilcilerinin görüşlerine de başvuracak. Bakanlık tarafından belirlenen fiyat tarifesinin altında fiyat uygulanması ise yasak olacak.

Poşet ücretlerinin uygulamasında ki denetimler ise bakanlık personeli ve yerel yönetimlerce yapılacak.

poşet ücret Çevre ve Şehircilik Bakanlığı