Poşet Uygulamasından Sonra Yeni Karar İçecekler İçin Geldi!

TAKİP ET

Poşet uygulamasının ardından çevre kirliliğini engellemek için 2023 yılına kadar içecek paketlerinde depozito uygulamasının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum poşet uygulamasının gidişatını değerlendirdi. Son zamanlarda uygulanmaya başlayan uygulama çeşitli tartışmalara neden olsa dahi şimdiye kadar pek çok alanda tasarrufun sağlandığı öğrenildi. Bazı vatandaşlar uygulamaya hala tepkili yaklaşırken bazı vatandaşlar ise alınan kararın çevre koruması için son derece önemli olduğunu belirttiler. 

Uygulama ile poşet kullanımının kısıtlanması amaçlanıyor. Marketlerden alınan poşetler 25 kuruşa satışa çıkarılıyor. Bunun üzerine poşet almak istemeyen vatandaşlar için bez torbalar ve fileler satılıyor. Evden kendi bez torbasını getirerek ürünleri yerleştiren vatandaşlar durumdan memnun olduklarını ve uygulamayı desteklediklerini dile getiriyorlar. 

SIRA İÇECEK PAKETLERİNE GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum içecek ambalajları içinde fikirlerinin olduğunu dile getirdi. 2023 yılına kadar hayata geçirilmesi beklenen uygulama ile birlikte içecek kutularında depozito döneminin başlatılması planlanıyor. 2023 yılında çevre için pek çok olumlu adım atılacak. Sıfır atık projesi ile birlikte hem kamu kuruluşlarının hem de özel sektöründe uygulamaya geçmesi bekleniyor. 

İlerleyen yıllarda atık sularının tamamen arıtılıp yeniden kullanılacak seviyeye getirilmesi planlanıyor. Böylece meydana gelen su israfı önemli ölçüde engellenmiş olacak. Şimdiye kadar gerçekleştirilen uygulamaların ardından poşet kullanımının yüzde 65 oranında azaldığı tespit edildi. İlerleyen yıllarda içecekler içinde depozito uygulaması başlatılacak. İçecek kabını götürenler daha uygun fiyatlı olarak yeni içeceğini alabilecekler. 

poşet içecek depozito