Pompeo'nun İddiası 'Daha Neler!' Dedirtti

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business kanalında katıldığı 'Trish Regan Primetime' programında öyle bir iddiada bulundu ki izleyenler 'Daha neler!' demekten kendisini alamadı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business kanalında katıldığı ‘Trish Regan Primetime’ programında öyle bir iddiada bulundu ki izleyenler ‘Daha neler!’ demekten kendisini alamadı. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun iddiasına göre Venezuela’da Hizbullah halen aktif olarak faaliyet yürütüyor. Bu faaliyetler ise ABD için ciddi tehdit oluşturuyor.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, kendisini devlet başkanı ilan ettikten sonra Juan Guaido’yu devlet başkanı olarak tanıyan ABD, bununla yetinmeyerek dünya ülkelerine de Juan Guaido’yu tanımaları hususunda baskı yaparak seçilmiş devlet başkanı Nicolas Maduro’yu indirmek istiyor. Venezuela’ya askeri müdahale için kılıf arayan ABD, aradığı kılıfı bulamayınca kendi çapında uydurduğu Hizbullah kılıfıyla bu ülkeye askeri müdahalede bulunmak istiyor.

Trish Regan Primetime programında insanın ağzını açıkta bırakan açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Venezuela halkı ve Güney Amerika, İranlılar tarafından tehdit edilmektedir. Bu tehdit ise ABD’nin yaptırımlarını artırmasına yol açmaktadır.” dedi.  

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıklamalarına sosyal medyadan tepki yağdı. Pompeo’nun açıklamalarının kendilerine hiç inandırıcı gelmediğini belirten sosyal medya kullanıcıları, Irak ve Afganistan’ı kılıf uydurarak işgal eden ABD’nin, Venezuela’yı işgal etmenin kılıfını hazırladığını savundu.

ABD Başkanı Pompeo, hiç de inandırıcı olmayan bu iddiasını Venezuela’nın eski Devlet Başkanı Hugo Chavez’in, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile aralarındaki yakın temasa dayandırdı.     

Venezuela ABD Trish Regan Primetime Pompeo Hugo Chavez