Polisle Çatışırken Ölen DHKP-C'li Teröristin Cenazesi Köylüleri Ayağa Kaldırdı

TAKİP ET

İstanbul'da polisle çatışmaya girerek öldürülen DHKP-C'li Teröristin cenazesi memleketi Çorum'a defnedilmek istendi. Teröristin cenazesini köylerine defnedileceği öğrenen köylüler ise büyük tepki gösterdi. Jandarma köylülerin gösterdiği tepkinin ardından mezarlıkta geniş güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul’da polisle çatışmaya girerek öldürülen DHKP-C'li Teröristin cenazesi memleketi Çorum'a defnedilmek istendi. Teröristin cenazesini köylerine defnedileceği öğrenen köylüler ise büyük tepki gösterdi.  Jandarma köylülerin gösterdiği tepkinin ardından mezarlıkta geniş güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul'da 2 gün önce yapılan terör operasyonu sırasında polisle çatışmaya giren 25 yaşındaki DHKP-C'li İbrahim Devrim Top öldürülmüştü. Öldürülen teröristin cenazesi Çorum'da Bir köyde toprağa verilmek istenince köylülerin bir kısmı bu durumdan rahatsızlık duyduklarını söyledi. Jandarma ekipleri bunun üzerine Köyü Mezarlığı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

KÖYLÜLER, SLOGANLAR ATTI
Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda polise Ateş açtıktan sonra öldürülen DHKP-C’li teröristin cenazesi gömülmek üzere Çorum'a getirildi. Teröristin cenazesi polis ve jandarma ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında merkeze bağlı büyük Palabıyık köyünde gömüldü. Kalabalık bir grup cenazenin gömülmesi sırasında 'İbrahim Devrim Top ölümsüzdür, devrim şehitleri ölümsüzdür' şeklinde slogan attı. Bu sırada bazı köylüler de öldürülen teröristin cenazesini köyde defnedilmesi neden rahatsızlık duyduklarını söyledi.  Jandarma ekipleri gelen tepkiler üzerine mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

istanbul sarıyer terör operasyonu polisle çatışan terörist son dakika çorum