Polisin Operasyonla Son Anda Kurtardığı Çocuk Gelinin Sözleri Şok Etti

TAKİP ET

Polisin Operasyonla Son Anda Kurtardığı Çocuk Gelinin Sözleri Şok EttiAdana'da polis ekiplerinin düğün basarak kurtardığı 16 yaşındaki çocuk gelinin ailesinden şikayetçi olmadı ve 2 yıldır sevdiği gençle nişan yaptıklarını söylediği öğrenildi. Çocuk gelin verdiği ifadede 18 yaşına girince evleneceğini söyledi. Savcılık kararı ile 16 yaşındaki K.A. Sevgi evlerine yerleştirildi.

Adana'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla düğün günü kurtarılan çocuk gelin Sevgi evine yerleştirildi. Alınan bilgiye göre 30 Eylül pazar günü Yüreğir ilçesi güzel Evler Mahallesi'nde yaşanan olayda ilkokuldan sonra eğitimine devam etmeyen 16 yaşındaki K.A. ile askerden yeni gelen 23 yaşındaki İ.G.'yi aileleri evlendirmek istedi. Düğün davetiyelerinin de bastırmasının ardından evlerinin önündeki düğünü Gören ve kız çocuğunun yaşının küçük olduğunu bilen bir kişi 155 polis imdat hattını arayarak "Burada bir kız çocuğu yaşı küçük olmasına rağmen ailesi tarafından evlendiriliyor" şeklinde ihbar yaptı.

POLİS DÜĞÜNÜ BASTI

Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ve düğünü bastı. Ekipler kız çocuğunun kimlik kontrolü yaparak yaşının 16 olduğunu belirledi ve Düğünden aldı. Polis ekipleri damadı küçük yaşta çocuk ve evlenmekten damadın babası Ekrem G. çocuk gelin almaktan, kızın anne ve babası da küçük yaştaki kızlarını evlendirmek suçundan gözaltına aldı. Aileler polis merkezine verdikleri ifadede düğün yapmadıklarını nişan yaptıklarını iddia ederken kız çocuklarına 18 yaşını doldurunca evlendireceklerini söyledi. Bu ifadeyi üzerine anne ve babalar tutuksuz yargılanmak üzere Serbest bırakıldı. Düğünden kurtarılan kız çocuğu ise 2 yıldır İ.G.'yi sevdiğini kendi rızasıyla nişanlandığını belirterek, "İ.G. askerden geldi birbirimizi seviyoruz, ailem beni zorla evlendirmiyor ben kendi isteğimle nişanlanıyordum. Bugün zaten düğün yapmıyoruz nişanlanıyoruz, 2 yıl sonra düğün yapacağız"  ifadelerini kullandı.

DAVETİYENİN YANLIŞ BASILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Polis ekipleri boyu fare üzerine davetiyenin üzerinde düğün yazdığını hatırlattı. Polisin hatırlatması üzerine kız çocuğu davetiyenin yanlış basıldığını söyledi. Devlet korumasına reddeden kız çocuğu ailesine gitmek istediğini söylese de devlet kız çocuğunu savcılık kararı ile koruma altına alarak sevgi evlerine yerleştirdi.

 

son dakika adana çocuk gelin düğünden kurtarılan çocuk gelin adanada çocuk gelin