Polis ve Jandarma Yanlışlıkla Çatıştı! 1 Astsubay Şehit!

TAKİP ET

Bugün jandarma ve polis arasında yanlışlıkla çatışma çıktı. Çardak Yaylası'nda düzenlenen operasyon sırasında jandarma ve polis arasında yanlışlıkla çıkan çatışmada 1 astsubay şehit oldu. Dost ateşiyle şehit olan astsubay memleketine uğurlandı.

Bugün jandarma ve polis arasında yanlışlıkla çatışma çıktı. Çardak Yaylası’nda düzenlenen operasyon sırasında jandarma ve polis arasında yanlışlıkla çıkan çatışmada 1 astsubay şehit oldu.  Dost ateşiyle şehit olan astsubay memleketine uğurlandı.

Hatay Hassa İlçesinde Çardak Yaylası mevkiinde düzenlenen bir operasyon sırasında, polis ve jandarma arasında yanlışlıkla çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin şehit oldu 1 asker ve 1 polis yaralandı. 

Hatay’da Amanos Dağları’ndaki Çardak Yaylası Domuzdamı mevkiinde gelen iddiaya göre gece bölgedeki terör örgütü PKK’lılara karşı başlatılan operasyon kapsamında polis özel harekat ekiplerince pusu kuruldu. Aynı amaçla bölgede devriye gezmekte olan jandarma ekiplerini termal kamerada fark eden polisler jandarmayı terörist sanarak ateş açtı. Aynı şekilde jandarmanın polis ateşini PKK saldırısı sanması üzerine ateşe karşılık vermesi üzerine Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin şehit oldu ve 1 asker 1 polis yaralandı. Yaralanan asker ve polis Hatay Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Hatay Valiliği’nden bir açıklama geldi. Yazılı açıklama yapan Valilik açıklamasında şu ifadelerde bulundu: "Amanoslar bölgesinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek üzere 11 Mayıs’ta operasyon başlatılmıştır. Operasyonlar sürerken 13 Mayıs’ta saat 00.45 sıralarında Hassa İlçesi Çardak Yaylası Domuzdamı Mevkiinde meydana gelen olayda 2 jandarma özel harekat timi mensubu ile 1 polis özel harekat timi mensubu yaralanmıştır. Olayın ardından ambulansla ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilen yaralılardan Jandarma Astsubay Çavuş Niyazi Elçin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." dedi. 

 

hatay şehit polis ve jandarma yanlışlıkla çatıştı şehit jandarma yaralı polis şehit niyazi elçin 1 asker 1 polis yaralı