Polis ve Astsubayın Yasak Aşk Kavgasında Astsubay Hakim Karşısına Çıktı

TAKİP ET

İstanbul Çekmeköy'de yasak aşk nedeniyle silahlı kavgaya girdi polis memuru Süleyman Aksoy'u öldürdüğü gerekçesiyle "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan astsubay Aslan Sezer'in yargılanmasına başlandı.

Mahkemede ifade veren sağlık Aslan Sezar matris Süleyman Aksoy ün kafasına doğru nişan aldığını tutukluk yapan silahın ateş almadığını belirterek, "Keşke tutukluk yapmasaydı da bende ölseydim. Deniz de ben de hatalıyız"  ifadelerini kullandı. İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Aslan Sezer ile matris Süleyman Aksoy ün babası Ali Aksoy ile taraf avukatları katıldı.

'DENİZ DE BEN DE HATALIYIZ'

Astsubay Aslan Sezer mahkemede yaptığı savunmada Süleyman Aksoy'un eşi Deniz Aksoy ile bir süre önce tanıştığını ve aralarındaki arkadaşlığın duygusal ilişkiye dönüştüğünü belirterek, "Bu noktaya geleceğini hiç düşünmemiştik. Deniz de ben de hatalıyız" dedi. Olay sabahı işyerine gitmek için servisin kendine aldığı yere gittiğini bir Aracın kendisine yaklaştığını ve Aracın ön koltuğunda Deniz Aksoy gördüğünü belirten Aslan Sezer, "Biri seslendi. 'Senin eşimle aranda ne var. Namusuma göz mü diktin' dedi. 'Eşinle aramızda bir şey yok' dedim. Küfürler etti" dedi.

'İKİ ELİYLE SİLAHI TUTTU KAFAMA NİŞAN ALDI SİLAHI TUTUKLUK YAPTI'

Aralarında geçen bu diyaloğun ardından bu şanslı Deniz Aksoy'un eşi olduğunu anladığını ortamı sakinleştirmeye çalıştığını söyleyen Aslan Sezer, "Telefonumu istedi. Sakinleşmesi için kabul ettim. WhatsApp mesajlaşmalarında eşinin adının 'Son' olarak kaydedildiğini gördü. Küfür etti karşılık vermedim. 'Seni öldürmeye geldim, eşimi de boşayacağım' dedi. İki eliyle kafama nişan aldı ancak silah tutukluk yaptı. Keşke tutukluk yapmasaydı ben ölseydim. Yeniden kurdu ateş etti, birden boynumdan kan fışkırdı. Bir iki adım attım, nefes alamıyordum. Ben de silahımı almaya çalışırken tekme attı, silahım düştü. Süleyman beni yere yatırdı, yere düştüm, silahı aldım sırtının yanına doğru ateş ettim. Ben bir tane ateş ettiğimi hatırlıyorum. Ölüm olmasın diye silahı bıraktım Süleyman'ın altından çıkmaya çalıştım. kelime-i şehadet getirdi. Keşke ölseydim bunları yaşamasaydım. Bir an olsun öldürmeyi düşünmedim. Rahmetliyi bir türlü durduramadım"  ifadelerini kullandı.

'İKİSİ BİRLİKTE BU İŞİ PLANLADILAR'

Hayatını kaybeden polis memuru Süleyman Aksoy babası Müşteki Ali Aksoy ise Sanığın savunmasındaki ve yangın baştan sona yalan olduğunu belirterek, "Bu işin müsebbibi Deniz oldu. Aralarında iffetsizce bir görüşme var. Bu senaryo, planlı yapıldı. İkisi birlikte bu işi planladılar"  ifadelerini kullandı.

'İKİ PROFESYONEL SİLAH KULLANICISINI DENİZ AKSOY BİR ARAYA GETİRMİŞTİR'

Müşteki Aksoy ailesinin avukatı da sınıf Aslan Sezer ile mi Süleyman aslanı hakkında takipsizlik kararı verilen Deniz Aksoy'un bir araya getirdiğini belirterek, "İki profesyonel silah kullanıcısını Deniz Aksoy bir araya getirmiştir. Deniz Aksoy, olaydan sonra eşine değil, sanığın yanına giderek ona 'iyi misin' diye sormuştur" dedi.

istanbul çekmeköy polis ve astsubay çatışması hakim son dakika yasak aşk