Polis Müdürü'nden HDP'li Vekile Tokat Gibi Cevap: "Yemin Ettiniz Yemininize Sadık Kalın"

TAKİP ET

HDP'nin kadın Meclisi tarafından düzenlenen ve Diyarbakır'da yapılmak istenen oturma eylemine polis müdahale etti. Polis ekipleri yapılmak istenen eyleme OHAL'in devam ettiğini belirterek müsaade etmedi.

HDP’nin kadın Meclisi tarafından düzenlenen ve Diyarbakır’da yapılmak istenen oturma eylemine polis müdahale etti. Polis ekipleri yapılmak istenen eyleme OHAL’in devam ettiğini belirterek müsaade etmedi.

POLİS EYLEME İZİN VERMEDİ

HDP’nin Kadın meclisi tarafından düzenlenen ‘Kadın Katliamlarını Durduracağız, Yaşamı Özgürleştireceğiz’ şeklinde sloganları ile başlattıkları eylem 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenirken Diyarbakır’da polis ekipleri OHAL nedeniyle eyleme izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine Milletvekilleri arasında olan Leyla Birlik, “Bu eylem her ilde var. Şimdi bir milletvekili olarak, biz açıklamamızı yapmak istiyoruz. Neden parti binasında yapalım, her ilde yapılıyor” diyerek karşılık verdi.  Polis müdürüyle süren diyaloğa, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de katılarak, “En doğal hakkımızdır. Biz eylemimizi burada yapacağız” karşılığını verdi.

‘KANUNLARA UYACAĞINIZA YEMİN ETTİNİZ, YEMİNİZE SADIK KALIN’

OHAL’in devam ettiğini tekrarlayan polis Müdürü ise kendisi ile tartışmaya giren HDP Milletvekili Leyla Birlik’e, “Leyla hanım siz mecliste yemin ettiniz, lütfen yemininize sadık kalın. Kanunlara uyacağınız diye yemin ettiniz. Siz de yemininizin gereğini yapın. Lütfen kanunlara uymak üzere yemininizin gereğini yapın. Müsaade etmeyeceğiz. Gelin bugün el birliğiyle gaz, TOMA olmadan her hangi bir müdahale olmadan. Karşılıklı sağduyuyla, çözüm yolu bularak, ilçe binanız yüz metre ileride orada yapalım. Onun dışında hiç bir şeye müsaade edemeyeceğiz” şeklinde yanıt verdi. Yaşanan karşılıklı tartışma sonucunda eylemin HDP Yenişehir İlçe Merkezi’nde yapılması kararı verildi ve eylem için toplanan grubun yoğun güvenlik altında ilçe binasına gittiği öğrenildi. 

 

HDP leyla birlik felaknas uca felaknas ucaoturma eylemi OHAL tartışma diyarbakır