Polis Memurlarına "Beni Alacak Adam Anasının Karnından Doğmadı" Diyen Sine Umaş'ın 13 Yıl Hapsi İstendi

TAKİP ET

"Gelinim Olur musun?" yarışmasıyla tanınan Semra kaynana ile yaptığı tartışmalarla sık sık gündeme gelen Sinem umaş hakkında "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine karşı alenen hakaret" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından 13 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede polis memurları adir K. ile Kerem A.Müşteki sıfatıyla yer alırken Sinem umaş ise şüpheli sıfatıyla bulundu.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede sesli Emniyet Müdürlüğü devriye ekipler amirliği de görevli olan polis memurları müştekiler, Kadir K. ve Kerem A'nın Olay günü saat 03.00 Sularında Şişli Fulya Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinde devriye gezdikleri belirtildi. Polis memurlarının o saatte Tekel Bayi nden çıktığını fark ettikleri ve elinde poşette içki olduğunu gördükleri kumaşın yanına gittikleri ifade edilen iddianamede Şüpheliye saat 22.00 dan sonra alkollü içecek satışı yapıldığı anlaşılan bu sayede ilgili işlem yapmak üzere tutulacak tutanak imza atması gerektiğini söyledikleri aktarıldı.

“BENİ ALACAK ADAM ANASININ KARNINDAN DOĞMADI”

Polis memurlarının Sinem umaşın imza için polis merkezine davet etmesi nedeni ile başlayan tartışma sırasında şüphelinin polis memurlarına hitaben, "Ben hiçbir yere gitmiyorum. Siz kimsiniz de beni karakola götüreceksiniz. Beni alacak adam daha anasının karnından doğmadı. İstediğim saatte istediğim yerden alkol alırım." Şeklinde sözler sarf ettiği İddianamede belirtildi. 

13 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Bu şekilde polis memurlarının tehdit eden şüpheli Sinem umaşın hakaret edip onlara elleriyle vurmaya başladığı nın aktarıldığı iddianamede polislerin hakaret sebebiyle işlem yapmak amacıyla kumaşı sakinleştirmeye çalıştı ancak şüphelinin direnç Göstermeye ve vurmaya devam etmesi nedeniyle polis Kerem A'nın elinde bulunan göreve tahsisli telsizin Yere düşerek kırıldığı Ayrıca Adli rapora göre Kerem A'nın yaralandığı belirtildi. Hazırlanan iddianamede Sinem umaşın görevi yaptırmamak için direnme kamu görevlisine karşı alenen hakaret kamu malına zarar vermek suçlarından 2 yıl 9 Aydan 13 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Iddianame Başsavcılığı tarafından onaylanırken gönderildi İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme Şubat ayında Sinem umaşın yargılanmasına başlayacak.

 

sinem umaş polis memuru tehdit hakaret dava son dakika son dakika haberi