Plastik Şişelerdeki Sular Zarar Saçıyor! Hem Sağlığa Hem de Doğaya Zararlı

TAKİP ET

Şişelenmiş suyun sağlıklı olduğu herkese inandırılsa da gerçek tamamen farklı. Plastik şişelerdeki suların hem insan sağlığına hem de doğaya büyük zararları var.

Şişelenmiş suyun sağlıklı olduğu herkese inandırılsa da gerçek tamamen farklı. Plastik şişelerdeki suların hem insan sağlığına hem de doğaya büyük zararları var.

Marketlerden veya yol üstündeki satıcılardan alarak her gün defalarca tükettiğimiz plastik şişelerdeki sular aslında sanıldığı kadar sağlıklı değil. Hem insan sağlığına hem de doğaya zararlı olan bu suların tüketimine son vermek için birçok sebep var.

YENİLENEBİLİR DEĞİL

Herkes tarafından hemen hemen her gün alınan ve tüketilen plastik şişe içindeki suların sağlığa zararlı olduğu tespit edildi. İlk olarak plastik su şişelerinin yenilenemez maddelerde kullanıldığı ve doğada çözülmesinin 100 yılı aldığı öğrenildi. Büyük şirketler tarafından ‘Yenilenebilir şişe’ olarak satılan şişelerin de kolay çözünemediği belirlendi. 

TOKSİN İÇERİYOR

Plastik şişelere yönelik yapılan araştırmalara göre, plastik şişelerin yapımında kullanılan bazı kimyasalların suya nüfuz ettiği buda özellikle bebeklerin beyin gelişimini engelleyerek zarar veriyor.

SULAR MUSLUKTAN MI DOLDURULUYOR?

Plastik şişeler içerisinde satılan ve her gün binlerce kişi tarafından tüketilen suların yüzde 25’inin musluktan doldurulduğu ve böyle satışa sunulduğu belirlendi. Uzmanlar bu sebepten dolayı evde filtreli su kullanımının daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.

FİLTRELİ SU DAHA TEMİZ VE DAHA SAĞLIKLI

Plastik şişeye göre evde musluklara taktırılan filtre ile tüketilen suyun daha sağlıklı ve daha temiz olduğu belirlendi. Filtreli suyun toksin içermediği ve musluğa takılan filtre sayesinde suyun yeterince temiz ve içilecek hale geldiği belirtiliyor.

 

plastik şişe plastik şişedeki su zararları insan sağlığına zararları doğaya zararları filtrelenmiş su